Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovog utorka u relativno novom kafiću pod nazivom Très Chic Café mogli smo poslušati mali koncert Antuna IDEMa. Bila je to savršena prilika da se pobliže upoznamo s Antunom i njegovim radom. Ulaz je bio besplatan, a na facebook stranici događaja oglasilo se više od 400 ljudi. Bilo je i za očekivati da će se okupiti veći broj ljudi.

Oko 19h, kada sam stigla na odredište, kafić je već bio krcat i nije bilo mjesta za sjesti, vrlo brzo nakon toga prostor je bio potpuno ispunjen veselim licima Antunovih obožavatelja i prijatelja.

Prije nastupa, oko 20h, mogli smo poslušati intervju s Antunom kojeg je vodio Sven Popović - bio je to opušten intervju razgovornog stila, zanimljivo odrađen i osmišljen na način da se svatko tko ih je slušao osjećao kao dio priče.

Prateći njihov razgovor, osim što smo mogli čuti priče o Antunu, njegovom solo-projektu i glazbi, mogli smo čuti ponešto i o sada već kultnim zagrebačkim bendovima od kojih je sve počelo za Antuna, kao što su Jeboton, Trophy Jump i Lobotomija.

i

Posebno se istaknula priča o Antunovoj američkoj turneji s Trophy Jumpom gdje su za Halloween imali svirku u prizemlju kuće čiju su publiku činili umaskirani klinci i koliko im je neobično bilo da su zapravo znali njihove pjesme. Na sve to, Antun je u šali nadodao kako je takva turneja bila “užasno skupa”.

U međuvremenu, saznali smo i “definiciju” Antunovih pjesama - da su to “dječje pjesme za odrasle ljude”, s čime se i ja moram složiti, jer su to zaista pjesme protkane nostalgijom i veselim tonovima, a zapravo ozbiljnijih tematika.

To ih čini posebnima i poistovjetljivima svima. Ali, kroz priču saznajemo kako je Antunovo poimanje nostalgije zapravo vezano za trenutak u sadašnjosti i kako ju on osjeća sada i stalno.

Također, spomenuto je da Antun priprema novi album koji je u planu za jesen ove godine, a da novi singl i spot možemo očekivati već na proljeće.

IDEM NikaKo 9

Antun je u više navrata spominjao svoje prijatelje i ekipu, izražavajući zahvalnost na njihovom radu i doprinosu cijeloj njegovoj glazbenoj priči koja se odvija već godinama.

Nakon intervjua, odnosno razgovora, slijedio je Antunov mali nastup.

Kafić je bio prepun i jedva je bilo mjesta za stati, progurati se ili sjesti. Neki su čak sjedili na podu, ali ništa nije umanjivalo atmosferu i ništa nije skidalo osmjehe s lica. Nasumičnim prolaznicima s ulice vjerojatno nije bilo jasno što se događa u tom malom kafiću i koliko je zapravo posebno.

Svojim nastupom te večeri Antun je uspješno raspjevao i rasplesao svakog tko se tamo našao, obožavatelje, prijatelje i svoje članove obitelji. Bilo je to posebno i neponovljivo iskustvo svakome od njih.

IDEM NikaKo 32

S obzirom da su pjesme izvedene isključivo akustično, dodana je doza intimnosti njihovim tonovima. Raspjevana publika pomno je pratila svaki stih ovog talentiranog kantautora.

Osim toga, akustična izvedba nije spriječila publiku da sama vokalizira pozadinske zvukove i melodije koje se tamo nisu našle.

Nastup je završio oko 22h. Nakon nastupa oni koji su htjeli mogli su kupiti limitirano izdanje albuma “POYY” na vinilu i tako podržati talentiranog glazbenika. Ali mnoštvo ekipe se zadržalo, pričajući i družeći se. Velika većina nas je te večeri otišla doma s osmjehom na licu i lijepim uspomenama što kroz snimke na našim mobitelima i što u našim sjećanjima.IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu