Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U sklopu programa "Little Band Revolution", Klub kulture je u subotnje večer ugostio dva mlada benda.

Mladići su publici poznati od prije, te su u nekoliko navrata zajedno nastupali u Zagrebu i Koprivnici pa među njima ne postoji rivalstvo, već prijateljski i odnos kroz pop-rock zvukove.

Oba benda krase tri gitare, bubnjevi i klavijature, a njihovi vokali odjekivali su kroz zidove Kluba i poticali publiku da im se pridruži u skakanju i ritmičnom klimanju glave.

Prvi nastupa Colostrum, dečki iz Zagreba se laganim korakom penju na pozornicu pred publiku u kojoj nalaze tek pokoje poznato lice. Ne pokazuju strah ili nelagodu što su kročili u nepoznato već snažno započinju odjecima gitare i bubnja uvoditi ekipu koja se skupila kako bi se s njima upoznala.

fc

Colostrum čine tri gitare, bubanj i klavijatura, a dečki svoje singlove dijele sa svijetom od 2021. godine pa su stoga još relativno novi na pozornicama i glazbenim kanalima. S njima sam se susrela u Koprivnici pred par mjeseci i čini mi se da su od tada glazbeno i scenski napredovali, izbacili su singlove poput "U haustoru nijemi", "Prava ljubav je..." "Plima", "Igračke na tavanu" i moj osobni favorit (za sada) "Vrijeme da okušamo snage".

Njihov stil jest pop-rock, imaju čvrsti stav, ali me više oduševljava što su u snažne note uspjeli uklopiti romantični stil pa možda u kojem momentu uspore i ipak nam daju do znanja da nije sve grubo i nepotrebno "divlje".

IMG 8697

Izveli su u jednosatnoj svirci svoje singlove te su presijekli s coverima kako bi razbili monotoniju i naveli publiku da i ona pokaže svoje pjevačko umijeće.

Publika je zahvalno pljeskom i navijanjem za bis navela mladiće da ostanu na pozornici još koji trenutak duže. Obzirom da raspolažu s tek nekoliko izbačenih singlova, obratili su se s riječima "a onda moramo jednu ponovit", no to je bilo dovoljno da zadovolje zahtjeve ekipe koja ih je podržala. Odradili su nastup odvažno i pokazali su nam da mladi bendovi imaju svijetlu budućnost na našoj sceni. Nadam se da ću ih ponovno sresti na domaćem terenu, ali s albumom u džepu i možda novim favoritom.

IMG 8735

Nakon kraće pauze, na pozornicu dolazi Flaner, već i klub postaje popunjeniji, a njihov vokal energično pristupa publici. Bend čine braća iz Križevaca i četvorka iz Zagreba koja isto tako barata gitarama, bubnjevima i klavijatura. Flaneru ovo nije prvi nastup u Križevcima, a niti Klubu kulture pa su već dobro upoznati s otiscima na pozornici. Njihov nastup donosi dobru energiju, a oni se maksimalno trude u komunikaciji kroz singlove koje izvode. Singlove koje su izvodili nalaze se na njihovom albumu "Pulpa", no među ostalim, odsvirali su i stvar koju još nisu pustili u javnost, a za istu se nadaju da će se uskoro naći na novom albumu.

IMG 8750

Prate ritam Colostruma i ispucavaju svoje dobro raspoloženje kroz odlučne riffove gitare. Malo manje romantični, Flaner ima nešto jači zvuk i vibru koja je odzvanjala kroz prostor. Nanizali su svoje singlove "Noćas", "Stvari" i "Studeni" koji su ponovili na bisu te u dogovoru s publikom odradili još jednu stvar pa je uz Pipse i "Dinamo Ja Volim" zaključena večer.

Kratak zaključak za subotnju večer je da mladi bendovi zaslužuju više pažnje i pozornosti pučanstva koje je izgubilo doticaj s stvaralaštvom mladih u našoj blizini. Dečki su oduševili sve koji su bili prisutni te se nadam da ćemo ih uskoro opet slušati s novim stvarima i albumima. Flaner i Colostrum da postanu češći gosti u klubovima koji vole ovakvu vrstu muzike i dečke koji su voljni svoju ljubav prema istoj pretočiti u riječi i energiju koja struji kroz prostore u koje kroče.

IMG 8641

IMG 8752

IMG 8876

IMG 8889

IMG 8891

IMG 8908IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu