Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

I ovaj puta prostor Petog kupea bio je full popunjen i još jednom publika je pokazala da voli gospođu Zdenku Kovačiček i da vole kako je prate Green House Blues Band, a tu su još na stageu i dvije dame prateći back vokali, one su: Anamarija Ocvirk i Ana Caković

Nema nikakve dvojbe, svi zajedno pružili su nam svima izuzetno ugodnu glazbenu večer.

Cijeli nastup od prve pa do zadnje sekunde doslovno je sve nazočne, bez obzira na godinu rođenja, držao stalno na izuzetno visokoj razini suradnje, pjevanja, sjajnog obostranog feedbacka kojeg se ne bi posramili niti puno "popularnija imena".

Smatram da Zdenka Kovačiček spada u sam vrh naše glazbene scene. Isto tako ona je itekako duboko svjesna svoje kvalitete, reputacije i snage. Njen još uvijek impresivan vokal sjajno se prilagođava svim zahtjevima, koje joj stvara ovaj izuzetni band predvođen Juricom Hotkom. Jesu li svi na stageu ili je to pak standardna postava, nije bitno, oni jednako dobro izvode, swing, rock, soul, funk i r‘n’r. Svi zajedno na sceni se izuzetno dobro osjećaju, jedni druge potiču na svirku, zezanciju i pri tome se svi odlično zabavljaju. Sinoć punih dva sata trajala je "rokavela", od koje bi se mnogi čistokrvni rockeri, ali i mnogi drugi glazbenici, posramiti. Naime, ono što su sinoć u prepunom V. Kupeu priredili Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band bio je pravi i istinski glazbeni doživljaj.

zk

Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band odradili su upravo ono što smo svi mi trebali, a to je odlična glazba i dobra zabava, ples i pjevanje publike uz pjesme koje su nam pripremili za ovu večer.

Ono što me posebno uvijek oduševljava to je profesionalizam i taj odnos izvođača prema publici. Na binu stupaju izvođači i cijela priča krenula je vrlo jako, moćno i ukazivalo je da ćemo zasigurno dobiti sve ono po što smo i došli.

Naravno, ovo je koncert Zdenke Kovačiček sa izrazito direktnom porukom 40+40, a to nije nimalo bezazleni podatak. Pored toga raznovrsna glazbena ponuda pokazala je da su Zdenka i Greenhouse Blues Band uvijek dobitna kombinacija i da teško mogu fulati.

 DSC8164

Kako nas je Zdenka vodila kroz cijeli koncert, koji je bio ispunjen pjesmama s njenog zadnjeg albuma "Konstatacija jedne mačke" u izdanju izdavačke kuće Dancing Bear. No, zapravo sve je fascinirala svojim odličnim balansom starog i novog. Očarala nas je svojom različitošću, odličnom komunikacijom s publikom jednostavno je sve dobila na prvu. Svojom glazbenom prezentacijom koja u sebi sadržava brojne glazbene stilove, ali sve izvedeno na način da to bude toliko kvalitetno, profesionalno i efektno.

Ma, zapravo to slobodno mogu napisati... koncert je prava proslava dobre i kvalitetne glazbe i to u njenom punom opsegu. Sve ono što su nam kroz puna dva sata upriličili izvođači bila je prava proslava glazbe u kojoj smo čuli i rocka i bluesa, i r&b i soula, jazza, rapa /hip hopa, funkyja ali i elektronike pa čak i fragmente turbo folka, ali samo kao digresiju na ono što se svako malo događa u Areni. "Ljubavi, ljubavi" meni osobno je odličan pokazatelj kako se taj fenomen ustoličio u našem društvu. No, sve to trajalo je par minuta i onda se sve pretopilo u ono što svi mi volimo, a to je dobar soul.

 DSC8059

Posebno valja istaknuti činjenicu da godine gospođi Zdenki nisu nikakva prepreka osim što ipak u svemu treba imati mjeru i o tome treba voditi računa. Uzela je na sredini koncerta mali "break", ali to je bilo samo da uzme još malo daha za nastavak u kome je sve prštilo od dobre "mjuze". Za sve to velike zasluge idu Greenhouse Blues Bandu, kojeg čine: izvrsni Martin Šac (električna gitara); osebujni Jurica Hotko (klavijature); ubitačna ritam sekcija: Kristian Orešić (bubanj) i Matko Benčić (bas gitara), Antonio Geček, Zvonimir Bajević (trube), Arsen Ereš  (sax) i Marin Ferketin (trombon). Ova brass sekcija neodoljivo me podsjeća na svu razigranost, širinu i opseg kojeg su stvarali legendarni puhači The Memphis Horns. Sve u svemu itekako sam znao što me očekuje i samo sam želio čuti i potvrditi tu svoju uvjerenost i sjajan opseg kojeg sama Zdenka i Greenhouse Blues Band imaju... i tako profesionalno i sigurno isporučuju svima onima, koji "samo" vole dobru i kvalitetnu glazbu, bez obzira kako se ona nazivala.

 DSC8300

Zdenka Kovačiček svestrana je umjetnica nemirnog kreativnog duha, dobitnica brojnih nagrada i priznanja koje uključujju i Porin za životno djelo.

Nazočna publika ludo se zabavljala, skandirala njeno ime i bez ikakve zadrške itekako je pokazivala koliko voli to što ovi izvrsni glazbenici rade. Impresivna je činjenica i istina da njene godine života nisu baš dolazile do izražaja, gospođa Zdenka ih je jednostavno ostavila iza sebe, doista impresivno! S druge pak strane, ljudi su "čagali" sve u 16! Zabavljali se uz odličnu svirku i još uvijek sjajnu vokalnu izvedbu naše proslavljene, kultne, domaće pjevačice, prve dame hrvatske jazz-scene apsolutno nenadmašnog talenta za interpretaciju i improvizaciju. Blok posvećen opusu velike Janis snažno je obilježila unikatna izvedba "Mercedes Benz".

Na licima publike veselje, radost, osmijeh... ma, gdje će veće nagrade, umjetnik zbog toga i radi to što radi. A Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band to rade VRHUNSKI!

Okvirna setlista (pjesme nisu po redu izvođenja):

1. Žena za sva vremena
2. Nova ja
3. Konstatacija jedne mačke
4. Jutarnja frka
5. Kost
6. Love Love Love
7. Jaka
8. Ljubavi, Ljubavi
9. Love Love Love
10. Mali crni brat
11. Žena za sva vremena
12. I feel So Bad (Greenhouse Blues Band)
13. Frka
14. Hello Mr. Elton John
15. Route 66
16. Piece Of My Heart
17. Me and Bobby McGee
18. Mercedes Benz
19. Try (Just a Little bit Harder)
20. Summertime
21. Piece Of My Heart
22. Volim te kao konja

Bis:
23.Alright, Okay, You Win

Yours,
Mladen Lončar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu