Izvještaji

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ove su se subote zagrebačkom Tvornicom Kulture širili valovi indie synth-popa sceni već dobro poznate grupe Pocket Palma i njihove podrške za tu večer - Jymenik.

Ovim koncertom grupa započinje svoju turneju diljem regije, nazvanom "III", kojom obilaze 10 gradova, u čak 4 države, promovirajući svoj istoimeni album.

Jymenik otvara koncert i unutar prvih nekoliko pjesama uspijeva zagrijati publiku. Njezin nastup "estradnoga" stila pjevanja, u kombinaciji s atmosferičnom elektronskom glazbom, ostavio je dojam kao da smo sve to negdje već čuli. Posebno su se istaknule sporije pjesme u kojima je promišljen izbor melodija stvarao pamtljive refrene. Po reakcijama publike na kraju seta svakako se može reći da ih je mlada pjevačica uspješno zagrijala za nastup koji je slijedio.

pp

Nakon kratke stanke, Tvornica gasi svoja svjetla te se pali 6 dugačkih LED stupova postavljenih iznad pozornice. Pocket Palma izlazi na pozornicu i nevjerojatnom energijom odmah baca publiku u trans.
Trio je voljen među obožavateljima što je bilo vidljivo kroz cijeli nastup. Pocket Palma u više trenutaka podsjeća na kultni "Denis & Denis" kako u pjesmama tako i u njihovom nastupu. Iako vjerujem da je to usporedba koju često čuju, oni ju prihvaćaju te dalje razvijaju taj kultni i nostalgični zvuk i pritom dodaju svoje jedinstvene karakteristike. Jedna od tih jedinstvenosti je dodatak električne gitare. Solo dijelovi gitare savršeno nadopunjuju elektronske elemente koji su dominantni kroz Pocket Palmine pjesme. Sveukupna zvučna slika nalikuje retro electro-popu, žanru koji je bio popularan osamdesetih godina prošlog stoljeća. Moderni elementi komplimentiraju nostalgičnom zvuku i upravo se u takvim trenucima nalazi srž Pocket Palme.

PocketPalma NikaKo 46 result
Iznenađenje večeri bilo je gostovanje Miach kada su zajedničkim snagama izveli Led; single kojim su Miach i Grše unatrag 3 mjeseca zauzeli veliki dio dnevnog etera mnogih radio postaja.
Bend je složio dugotrajnu, ali dinamičnu listu pjesama za ovu turneju, vraćajući čak i neke starije pjesme poput "Malena", "Staklo" i "Ono što nam inače nedostaje".

Kako se koncert približavao kraju, bend se nekoliko puta zahvalio publici, a pogotovo onima koji prate ovaj talentirani trio od samog početka.
Večer su zatvorili hit pjesmom "Godišnji" te se Pocket Palma pozdravlja sa Zagrebom i kreću na ostatak turneje koji ih čeka.IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu