Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Chui (2012.), Iz kapetanovog dnevnika (2019.) i Zagreb-Berlin (2022.) su albumi s kojih su skinute kompozicije koje smo sinoć slušali na koncertu u VIB-u . Kako već regule nalažu svirka je krenula u 21.30 i bez ikakve pompe i ne znam čega:Toni Starešinić (klavijature, elektronika), Vojkan Jocić (sax. elektronika), Ivan Levačić (DJ furka i bubnjevi) i Konrad Lovrenčić (bas gitara), kojom doslovno ubija sve oko sebe, zaista su furiozno pokrenuli okupljenu publiku u Vinatageu.

Ono što mi je odmah zapelo za oko je da se okupila vrlo mlada ekipa ljudi, koji su ispunili VIB što me uvijek posebno veseli, odmah mi je lakše, jer tada znam da sve ovo ima smisla. Mladi koji idu na ovakve koncerte uvijek su zalog opstojnosti dobre i kvalitetne glazbe.

c

Sinoć su Chui još jednom potvrdili da im nema premca, kada je u pitanju svirka koja nije opterećena nikakvim ogradama, već je omeđena glazbenim prostranstvima po kojima se valja dobro orijentirati kako bi se uvijek mogli snaći i pravim putem ići dalje. VIB je opet prouzročio sve one pozitivne refleksije koje nazočna publika samo tako prima i vraća na pozornicu, gdje se sve to bend kanalizira i preko novih melodijskih valova ogromne veličine svako malo preplavljuje i slijeva na publiku u svojim apsolutno koncentričnim i simetričnim gibanjima i ljuljanjima i tako se valja po prostoru kluba, po rasplesanoj publici, koja se odlično zabavlja i uživa u onome što im bend prezentira.

Njihov posljednji koncert u Petom Kupeu bio je poseban na svoj način, a ovaj sada, po mom skromnom sudu, bio je nekako više nabrijan, rokerski, nastupom su dominirale razuzdane solaže, ali i nevjerojatno kompaktna svirka cijelog benda. I da, nije se sinoć održavao koncert, sinoć se slavila glazba u svim svojim segmentima i doslovno je teško opisivati što se to sinoć desilo! Na "stageu" je bend koji zna što radi, koji poput uragana udara po publici, koja opet je tu jer zna što je čeka i samo se prepušta glazbi, samo se prepušta nevjerojatnoj zvučnoj atmosferi i doslovno ju upija.

IMG 5441

Chui je ekipa koju definitivno čine u svom nukleusu četiri vanserijska glazbenika. Njihovu umjetničku i svaku drugu posebnost zapravo je vrlo teško tekstualno uobličiti. Njihova glazba, njihova svirka zapravo govori sve, ali to treba čuti pa i vidjeti! U trenutku rockerska, psihodelična, elektronska, jazzerski duboka i raspojasana izuzetno koncizna i smislena i nadasve efektna. U prilog tome ide i činjenica da su gotovo dva sata protutnjala u trenu i već smo bili na bisu, gdje ponovo sviraju "Svemir ima novi pozivni".

Njihovi gosti: Miha, Luka i Nenad itekako su cijelom ugođaju dali "ono nešto" jer dodati još afričkih udaraljki na bubnjeve Ivana i dodati još puhača na Vojkanov sax mogu samo glazbenici, koji nisu opterećeni svojim egom, svojom veličinom, snagom, već žele da njihova svirka i cijela glazbena priča dobiju jednu novu dimenziju u suradnji s drugim glazbenicima, kolegama i prijateljima.

IMG 5490

I kako je to na kraju koncerta Ivan vrlo sažeto rekao: a sve to pod kapetanskom kapom našeg kapetana, a on je Toni Starešinić!

Sa svoje gotovo 64 godine života i punih 50 godina svog uživanja u glazbi koju volim, jasno je da sam do sada bio na, a ono, na ni sam ne znam koliko koncerata i vani i doma u svim uvjetima i prostorima i malo je onih, koji ulaze u onu kategoriju da ću ih uvijek ići slušati dok, naravno, mogu. Chui je bend koji je definitivno ušao u tu kategoriju. A to vam znači samo jedno, ako Chui ima koncert u vašoj blizini niti za živu glavu nemojte to propustiti!

Toliko od mene za ovaj puta!

Više potražite na:
chuiovuglazbu.com
https://www.facebook.com/chuiovuglazbu
https://chuitheband.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/chuitheband/
https://www.deezer.com/hr/artist/3602851
https://www.youtube.com/user/ChuithebandTV/videos
https://www.facebook.com/vintageindbar

Yours,
Mladen Lončar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu