Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U četvrtak, 21. 3. 2024., bilo je točno 30 godina od prikazivanja, po meni, remek djela filmske industrije, filma “Pulp Fiction”. Mislim da se po naslovu i u prvoj rečenici razumije da sam fan te fanatistične osobe pod nazivom Quentin Tarantino. Ne samo da od filmova napraviti apsolutne hitove nego je i “Mastermind” za izabrati muziku za iste.

Ovdje dolaze ”The Quarantinos”, vizualno - glazbeni bend iz Srbije koji je posvećen njegovoj filmskoj muzici.

Po običaju sam došla na vrijeme, uvijek barem 15 do 20 minuta ranije. Imam svoje pripreme prije koncerta; popričam sa zaštitarima, naručim pivu, zapalim cigaretu i onda promatram publiku. Tako je bilo i ovaj put. Neki su si zbilja dali truda i stvarno našle odjevne komade koji su bili atentični za događaj.

Ulaskom u Tvornicu osjetio se dobar “vajb”. Ipak je Tarantino u pitanju. Čovjek liječi anksioznost svojom pojavom. Muzika koja je svirala u pozadini prije koncerta me vratila u dane dok smo muljali starcima da smo na tulumu kod frendice, a u biti smo isli Tvornicu na program pod nazivom Studio 54. Vrtili su se hitove od 50-ih do kraja 80-ih. Ludilo. Lijepa su to bila vremena.

images/stories/quarantinos_tk24/IMG_2678-2.jpg

Koncert je bio najavljen u 21h te je počeo nekih 15-ak minuta kasnije. Vjerojatno su u organizaciji pričekali da se popuni prostor koji je kasnije bio u solidnoj gužvi.

Dok sam čekala u fotopitu da krenu sam si mislila da uopće neće biti teško napraviti popis pjesama, zapamtiti sve, krenuti po redu; od uvoda, zapleta i raspleta. Bila sam u krivu (Tarantinov lik i djelo dobro sam prostudirala. Dala sam si za njega više truda nego za bilo koji predmet za vrijeme studiranja. Dobro, možda sam malo više potegnula za diplomski, ali to je to.)

Uglavnom da se vratim na taj glazbeno - vizualni spektakl. Ekipa iz benda je izašla na pozornicu i moram priznati da su jako ugodni oku.

IMG 2785 2

Odlično su uglazbljeni. Dva ženska vokala te jedan muški s prilično moćnim glasovima, odlične ritam gitare i bubnjevi te sjajno uklopljeni puhači instrumenti.

Izvodili su hitove poput Street Life (Jackie Brown, izvedba Randy Crawford). Moram priznati da su me sa ovom izvedbom jako oduševili. Zbilja vokali mogu imaju odličan raspon glasa i sve to popraćeno sjajnim bendom, bravo! Puno hitova je bilo na za izvesti; After Dark iz filma From Dusk till Down, Keep me hanging on, veliki hit Kim Wilde koje se našao na soundtracku Once upon time in Hollywood, California Dreamin’ od The Mamas and The Papas koja se također našla na soundtracku prethodno spomenutog filma, Girl, you'll be a woman soon iz Pulp Fictiona, Chick Habbit iz Death Proof (taj film sam išla gledati kad je došao u kina dva dana zaredom), Miserlou koja je izvedena besprijekorno te mnoge druge.. Sve je bilo praćeno isječcima iz njegovih filmova koji su se vrtili na ekranu i baš je super pojačao cjelokupni dojam. Među zadnjim pjesmama, ako ne i zadnja bila je iz filma Kill Bill, Bang Bang od Nancy Sinatre. Fantastično.

IMG 3046

Publika je odlično reagirala na bend, a činilo mi se da je i njima bilo dosta drago vidjeti okupljene.

Nadam se da ovaj bend ne gledam zadnji put!

Još jedan odličan koncert u Tvornici i opet parola: God bless Quentin Tarantino :)IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu