Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako provesti nedjeljnu večer za malo love dobijete odličnu svirku i uz to se dobro zabavite i opustite uz glazbu koju volite. Treće izdanje VRS-a, kao glavni program donosi a Tribute to The Rolling Stones - IT'S ONLY ROCK AND ROLL! I sve opet u režiji Tomasa Krkača, koji definitivno ne pušta stvar iz svojih ruku i jednostavno želi da ova priča ide dalje.

Kako se nedjelje redaju i prolaze tako ovaj rock program biva sve koncizniji, zanimljiviji i u neku ruku neponovljivi. Naime, na onome gdje niste bili i ne možete znati što je bilo.

vrs

No, večeras je ekipa iz Križevaca bila u Vintageu i jako dobro zna što se zbivalo. Sve je krenulo s Westsidersima, koji zajedno praše više od tri godine, a svi zajedno možda imaju godina koliko ja sam. No, sve to doista nema veze jer ova mlada ekipa jako dobro razvaljuje svoju najdražu igračku, a to je rock mjuza. Kako će oni biti dio nadolazećeg Križevačkog Blues Festivala, želio sam ih čuti uživo i doista imao sam što čuti. Ono što su pokazali u zadnjoj stvari Deep Purplea "Highway Star" dovoljan je razlog za veselje što će biti dio KŽBF-a, ali naravno s malo drugačijim repertoarom. Sva okupljena ekipa u Vinatageu jako dobro ih je prihvatila i zdušno pozdravila i ispratila sa "stagea".
Na kraju valja ih poimence spomenuti Westsidersi su:
Toni Milun (gitara, vokal)
Nikola Budimir (gitara, vokal)
Barbara Vidović (vokal)
Niko Ivanović (bubnjevi)
Fran Sakač (bas)

Nakon kratke pauze na stage izlazi naš najpoznatiji session sastav "Telefon Blues Band" koji djeluje vec 40 godina. Članove benda publika poznaje već dugo vremena, a sinoćnju postavu benda čininili su: Robert Krkač (gitara/vokal), Krešo Randić (bubanj) Jura Leikauff (klavijature)IMG 56b2911aa44f90ea2fec4162bd62c44a V 2Tomas Krkač (bas gitara /vocal) i zasigurno jedinstveni Srđan Jug (solo vokal).

 

Tribute to The Rolling Stones - IT'S ONLY ROCK AND ROLL samo ime govori ama baš sve, a tu je i prava paleta uspješnica - skladbi Rolača: Satisfaction, Jumping Jack Flash, Brown Sugar, Angie, Waiting on a Friend, Ruby Tuesday, Start me up, Anybody Seen My Baby, It's only Rock & Roll... dakle, razloga za uživanciju i čagu ima koliko god treba. I opet vrijeme doslovno tutnji i već je došao na red bend zbog kojeg smo zapravo i potegnuli iz Križevaca. Oni su Old Flame: A Thin Lizzy Tribute, a u bendu su:
Luka (bas i vokal)
Pavao (gitara i back vokali)
Mateo (gitara i back vokali)
Miha (bubnjevi i back vokali)
Ova četvorka usudila se rokati stvari Thin Lizzyja i to samo kako!

Kada sam ih prvi puta čuo priznajem ostao sam zatečen tom gomilom nabrijane energije koja se samo prolama s bine. Malo tko ili gotovo nitko se baš ne želi upuštati u repertoar ovog velikog irskog benda. Band je tijekom svog nastupa otprašio 8 ili 9 stvari s bisom. Na "stageu" im se pridružio i Buna - Davor Bunčič na usnjaku i tako dao još jedan šlag na tortu koju tako zdušno isporučuju Old Flame. Publici nije bilo dovoljno, to što su spremili i tražili su još, no vrijeme je iscurilo, a ovi dečki već su me po drugi put ostavili bez teksta. Prvi puta u Hard Placeu, a evo sada drugi put, gdje su samo utvrdili i potvrdili da oni misle ozbiljno i da s njima jednostavno šale nema. Treba imati "balls" da bi se uopće usudili svirati Thin Lizzy.

IMG 1df4c5e60e71adb64a786f75605490a3 V

Ako Old Flame održava stari plamen stvoren još davne 1969. u Dublinu i to ne samo tako da samo reproduciraju neke od najvećih hitova benda, nego u njihovoj prezentaciji osjeća se da dečki to jednostavno imaju u sebi i zato to i tako dobro zvuči. Istina bog malo je štekalo ozvučenje, kao što je i štekao prijem ljudi, koji bi trebali već nakon toliko vremena i tekstova o događanjima u VIBu imati neki možda samo pridruženi status člana kluba, prostora ili čega već.

Old Flame izlaze na scenu i odmah drmaju u glavu Jailbreak, Are You Ready, Got to Give It Up Don't Belive A Word, Cowboy Song, The Boys Are Back in Town, Black Rose, Rosalie Ma, da činjenica je da ova četvorka itekako snažno i duboko poštuju sve ono što su Thin Lizzy radili i značili općenito u rock glazbi. A ono što je najvažnije da oni to čine opako dobro i da u svemu tome ima "ono nešto". Doista, svaka im čast! Jer čuti da netko tako dobro i "cool" izvode ono što su nekada prašili Phil Lynott, Gary Moore, Scot Gorham teško da ćete čuti na ovim prostorima. Old Flame ništa ni više ni manje nego jedna riječ... "Respect"!

IMG b936044621ab4f305c11b755b6571de6 V

Ovo je već treće izdanje VRS-a, koje znalački vodi i organizira Tomas Krkač, a tu je uključen i DJ Goran Bakić, naš poznati dugogodišnji voditelj emisije Rock Antologija, glazbeni novinar i urednik TV emisija Akustikoteka, Stereovizija, kao voditelj cijelog događanja.

Držim da i dalje treba ustrajati na organiziranju i prezentaciji rocka i sve one pridružene mu glazbe. I opet dolazak mladih na ovakve koncerte uz nas par sjedih glava pokazuje da je rock i dalje živ i da će tako i ostati dok je ljudi poput nas, onih koji ga izvode i onih koji ga podržavaju.

Jedva čekam da čujem što će biti tema i sadržaj budućeg četvrtog izdanja VRS-a !

Yours,
Mladen Lončar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu