Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Duo freekind. čine upečatljiva hrvatska pijanistica i pjevačica Sara Ester Gredelj i slovenska glazbenica Nina Korošak Serčič, koja me je u nekoliko flashova podsjetila na pokojnog Johna Bonhama aka. Bonza; toliko ta mlada glazbenica vlada svojom baterijom. I njih su dvije vrlo hrabro ušle po prvi puta u Vintage Industrial Bar s namjerom da se predstave zagrebačkoj publici.

Iako na početku sve nije baš izgledalo obećavajuće na kraju priča je dobila jedan potpuno novi i drugačiji smisao. Budući da sam već dosta pisao o njima, ali i puštao ih u eteru, ovo je bila jedinstvena prilika da ih čujem uživo i to je bio pravi pogodak! Zašto? Pa da me je netko prije samo jedno desetak godina pitao hoću li ići na sličan koncert, glatko bih mu odgovorio "no way", no, zapravo je to čista zabluda ili neka blokada koju treba skinuti, odvaliti s vrata. I tada sve postaje potpuno drugačije.

Sara i Nina vrlo su sigurno i samouvjereno krenule u svoj nastup i već nakon par minuta prostor VIB-a bio je doista lijepo ispunjen i to publikom koja jako dobro poznaje njihovu glazbenu priču. S druge pak strane ove, dvije mlade glazbenice dokazale su zašto ih vani ljudi više poznaju i uvažavaju. Ovim svojim koncertom one su definitivno promijenile svoj status i na ovim prostorima, kako kod slušatelja, tako i kod publike. Od sinoć njihova priča definitivno je dobila ozračje kakvo zaslužuje.

Od prve do zadnje pjesme doživjeli smo spontani performans u kojem publika osjeća da se i one zabavljaju, dobro osjećaju i odašilju vrlo pozitivnu vibru publici. S druge pak strane niti publika nije ostala ravnodušna, već su s puno entuzijazma i želje za suradnjom davali izuzetan "feedback".

f

Rasplesana i raspjevana publika doista je zdušno podržavala sve ono što je dolazilo sa "stagea". Već nakon prve tri pjesme osjetila se ta, zapravo, svjetska priča u kojoj je važan taj produkcijski dio, koji itekako dolazi do izražaja, i sve je doista zvučalo izuzetno dobro. Naime, nije baš jednostavno fuzionirati RnB, hip-hop i soul glazbu i cijeloj priči dati to ozračje neo-soula kojim se ističu i izdižu iz mase svih onih koji bi htjeli odmah i sad dijeliti upravo njihovu glazbenu priču, ali, naravno, to nije moguće, a razlog je samo jedan - jednostavno nisu dovoljno dobri.

Moram priznati da ni sam nisam bio svjestan, niti dovoljno pribran da bih shvatio koliko je njihova glazbena spika dobra, poticajna, kvalitetna i nadasve efektna. Radi se o isključivo autorskim stvarima pa sve to još više daje na važnosti cijelom projektu. Danas, večeras ili sinoć, freekind. su jasno svima dale do znanja da na njih opako valja računati i da fakat njihovo vrijeme tek dolazi.

Niti sekunde nisam požalio što sam bio dio i ove upečatljive live glazbene priče! EP "not good enough" i njihov prvi nastupni album "Since Always And Forever", koji je objavljen pod okriljem izdavačke kuće Butter92 uz distribucijsku podršku Légère Recordings, te uz singlove "Visualize", "Happiness", "Good Vibrations", "Bright Light" i "Carry You" snažno su obilježili neke od najboljih dijelova večerašnjeg nastupa i pri tome snažno su odaslali poruku: vidimo se ponovo na koncertu.

Na kraju, nakon svega što im se iz događalo važno je naglasiti da su Sara i Nina ostale iste kao osobe, a to je u ovom svijetu vrlo važno, čak je možda i najvažnije ostati priseban, prizemljen i normalan te pokazati razumijevanje i empatiju za i prema drugima. Curke svaka vam čast!

https://www.freekindmusic.com
https://www.facebook.com/freekindmusic
https://www.instagram.com/freekindmusic

Yours,
Mladen Lončar-MikeIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu