Izvještaji

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Moja malenkost/mala crna duša je jučer prošetala do VIB-a poslušati NIRVANA Tribute: Chris Ian bend. Nirvana mi je bila i ostala omiljena zanimacija kad je grunge muzika u pitanju. Jako ih volim i slušam dan danas te je logičan slijed bio otići i provjeriti kak ova ekipa zvuči.

Ajmo od malog uvoda. Prije koncerta sam svratila do rezidencije ili kak bi se reklo po domaći, birtija/dnevni boravak u koju često dođem. Gospon na šanku, inače također stalan gost me pital kaj fotkam i di te mu rekoh u VIB-u Nirvana Tribute Bend. Iz nekog razloga je okrenul očima i prokomentiral da se Tribute bendove uopće ne isplati slušati, a kamoli fotografirati. Da ne ulazim u daljnje diskusije i ja sam njemu okrenula očima, al' simpatično, popila svoju pivu i otišla na stajalište broj 2.

nt

Koncert je s najavljenih 21 i 30 počel oko 22h. Kad sam došetala, pomislila sam; pa nebu valjda i ovo ostalo poluprazno. Nije izgledalo obećavajuće, no nekak' se u pola sata fino napunilo. Ono kaj je bilo lepo za vidjeti je bila raznovrsnost publike. Od tzv. godina proizvodnje do modnog izražaja, bilo je svega. Roditelja s djecom, metalaca, gotičara, grupice iz redova navijačkih skupina.. fakat svega.

Bend je otvoril koncert s pjesmom Dive. Jedna vrlo emotivna pjesma o maltretiranju u ljubavnim odnosima, puno ih se poistovjetilo s njom. Mislim si ak' su s time krenuli ovo bu super, jer neće biti jedan od bendova koji izrešetaju ziheraški hitove odmah na početku pa poslije bumo vid'li. Moram priznati da im je playlista bila baš moćna. Od spomenutog uvoda Dive, ja bum nabrojala one koje sam čekala da izvedu jer su mi među dražima: Breed, About a Girl, njihova najjača stvar Lounge Act, Lithium, Heart Shape, Rape me, Aneurysm, Territorail Pissings, Love Buzz, Silver..

IMG 5677

Dosta dobro su oni to odradili. Chris (Kristijan Štrbac), zagrebački kantautor ima taj lagano hrapavi "grunge" vokal i baš mi se svidjela njegova interpretacija. Na momente su mi ispred očiju ispadali tzv. fleševi siluete Kurta Cobaina, pokoj mu u duši grungerskoj. Pohvale cijelom bendu koji je popratio instrumentalno sjajno! Skoro dva sata odlične svirke. Publika je odlično reagirala na njih. Toliko dobro i razdragano da im čak nije smetalo kaj sam im se unosila u facu s fotićem.

U prilogu ostavljam playlistu kad sam već strpljivo čekala kraj:

DIVE
FLOYD
BREED
POLLY
EVEN IN
BEEN A SON
COME AS YOU ARE
IN BLOOM
ABOUT A GIRL
FRANCES
SCHOOL
SERVE THE SERVANTS
LOUNGE ACT
DUMB
LITHIUM
SLIVER
SAPPY
STAIN
ON A PLAIN
HEART-SHAPE BOX
ALL APOLOGIES
DRAIN YOU
RAPE ME
PENNYROYAL TEA
ANEURYSM

BIS

TERRITORIAL PISSINGS
LOVE BUZZ
YOU’RE RIGHT
SMELLS LIKE A TEEN SPIRIT

Tekst završavam izjavom koju sam nekad čula o ovom i dalje popularnom alternativnom rock žanru: Grunge is a hippied romantic version of punk! Fine by me ;)Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”