Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ako ste sinoć bili u Tvornici kulture, trebali ste sa sobom ponijeti kubik kisika, jer je jedino tog nedostajalo u rasprodanom prostoru.

Kawasaki 3P vratili su se glasno i jako te su dali do znanja svima prisutnima da su i dalje kultni bend na ovim prostorima. Orilo se i grmilo dobrih dva i pol sata, a i to je bilo malo s obzirom koliko smo željno iščekivali njihov povratak na scenu. Teško je pronaći riječi kojima bi se opisala sinoćnja atmosfera u Tvornici, trebali ste biti tamo. Energija nije jenjavala čitavu večer, usudila bih se reći da su i oni jedva dočekali ovaj koncert, baš kao i mi. Osjeti se ta kemija među članovima benda, koju rijetko koji imaju.

k3p

Startali su nekih 20-ak minuta kasnije, čekalo se da uđu oni posljednji od ljudi koji su pokupovali karte u samo četiri dana od najave njihovog povratničkog koncerta. U nedavnom intervjuu, Tomfa nam je rekao kako su proteklih skoro četiri godine, koliko ih na sceni nije bilo, skupljali energiju i bome su je skupili za napunit' i Arenu, kamoli ne Tvornicu. Njihov zadnji koncert je bio 20. svibnja 2020. godine na aerodromu Dr. Franje Tuđmana, poznati i zapamćeni Picnic Galactik. Prvi drive in koncert ikad na ovim prostorima.

S pjesmom Riba započeli su ovu večer koju ćemo još dugo pamtiti, a kao svjedok tome su promukli glasovi i dojmovi s kojima smo otišli kućama. Prije nego što su krenuli s trećom pjesmom, Tomfa je izjavio da će ostati bez glasa na petoj pjesmi, no to se nije dogodilo. Usljedila je Mupovska, koja je orila Tvornicom, a to možete i sami vidjeti u videu ispod članka.

k3p 68

Od samog početka, pa sve do zadnjeg akorda, publika je jednoglasno pjevala sve njihove pjesme. Poznato je da su svi članovi benda ljubitelji životinja, pa je tako Tomfa u pjesmu Mali Medo kod djela "Došli kum i kuma - dodao - Udomio sam Zooma". Svi dobro znamo što se događa kada Pavlica dođe do mikrofona, sljedi pjesma Šatro u koju se on svaki put toliko uživi da je pravi užitak gledati, slušati, ali i pjevati s njim. Mislim da ne treba napominjati kako je Ni Da Ni Ne bila prva velika kulminacija večeri, a bilo ih je preko nekoliko. Toni je uz Tomfu izveo pjesmu Kaj Kaj Kaj, i totalno je fora vidjeti kako se izmjenjuju i uživaju u tome što rade unatoč pauzi.

Neočekivano se na njihovoj set listi našla i Sve bi seke ljubile mornare i početak pjesme Samo jednom se ljubi, no već na prve taktove Mate Parlov, koju je standardno započeo Stipe, dogodio se definitivno najveći pogo večeri. Čaše s pivom su letjele čitav koncert po Tvornici, ekipa se skinula do pasa, stage dajvala, jednostavno svi su se opustili i maksimalno uživali. Viduka je u jednom trenu legao na pod i tako svirao, kakva ludnica od koncerta! Kakva ekipa - Kawasaki 3p iz minute u minutu je samo oduševljavao i dizao energiju i atmosferu.

k3p 19

Mislim da je to bio i ključni trenutak u kojem smo ostali bez glasa. Pohvalit ću izvrstan sound, jer moram. Iako, vrlo sam pristrana, pa bi meni K3P zvučali vrhunski i da mi sviraju u šupi na dvorištu. Energija ekipe K3P nije jenjavala čitavu večer, pa ću se ponovno vratiti na ono spomenuto skupljanje energije. Bravo momci, svaka čast! Dugo dugo dugo, simbolično je obilježila njihovo izbivanje, a za kraj su nas zakucali s Puta madre. Kakav finale. Naravno, tu ipak nije bio kraj, nisu mogli razočarati. Pa su nas počastili bisom, prvo s Anđelkom, kada Nikola nije mogao odoljeti da se nakratko ostavi palica i zapleše na lagane note, a pritom su mu iz publike bacali eure. No, eure je u trubu dobio i Stipe, simpatično za vidjeti, no bend je novac vratio ekipi.

Iako smo mislili kako su sa Snifa San Glu priveli večer kraju, na skandiranje publike sa Malo vas je pičkice, ipak su i to morali odsvirati. Svjetski odrađeno, odlična energija i atmosfera. Iako potpuno mokri i bez glasa, vjerujem da nitko nije prestao skakati i pjevati od početka do kraja koncerta. Još uvijek mi se nisu slegli svi dojmovi od sinoć, no za kraj ću napisati još samo ovo: Kawasaki 3P, falili ste i vidimo se opet u pogu!

Setlista:
Riba
Indijanac
Mupovska
Knžpu
Mali medo
Lovac
Zec
Feget
Kristin
Šatro
Ni Da Ni Ne
Dizeldorf
Sob
Kak si
Kaj kaj kaj
Sjekirom u glavu
Klint
Niskarastaman
Mate Parlov
3 problema
Dugo dugo dugo
Puta madre

Bis
Anđelko
Ringišpil
Snifa San Glu

Bis
Malo vas jeIzvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”