Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Da se prvo moraš etablirati izvan granica lijepe naše da bi privukao i domaću publiku (u većem broju) pokazala je u Tvornici kulture i Manntra. Ne znam je li to do našeg mentaliteta ili smjene generacija u ovih nekoliko godina koliko je Manntra na našoj sceni, ali sam sasvim sigurna da ničeg ne bi bilo bez upornosti Marka Matijevića Sekula koji nije dizao ruke od svog benda već je skladao nove pjesme i pronalazio nove članove za bend koji ga prate na plovidbi inozemnim pozornicama i studijskim albumima.

m

Večer je otvorio sinjski Radagast, dečki osebujna izgleda i izraza. Metal okićen etno elementima njihova kraja kao i kostimi u kojima su bili. Najave pjesama izgovorene u dijalektu pa smo eto slušali "pisme" u najžešćim mogućim verzijama koje postoje. Izvrsna polusatna (i koju minata više) uvertira eksplozivne i energične svirke za bend koji slijedi.

IMG 7572

Manntra izlazi pred dobro popunjenu Tvornicu te su i sami bili iznenađeni odazivom publike među kojom se našlo i njihovih obožavatelja iz Njemačke (na tramvajskoj stanici vidjeh i Francuza koji je bio na koncertu). Kako su sami najavljivali, za ovaj koncert su se posebno pripremali pa su izveli i neke pjesme koje se sedam godina nisu izvodile na stageu. Malo je u početku djelovalo da baš i nisu za neku interakciju s publikom, međutim poslije su se dečki oslobodili i bacali fore na sve strane. Barren King je zaplovio publikom na dasci za surfanje dok je Manntra suvereno vladala kako stageom tako i publikom, od šala i pošalica do podrške od publike u svakom smislu na svakoj pjesmi.

IMG 7686

Nakon sat vremena odlično osmišljenog koncerta Manntra se povukla sa stagea a mjesto prepustila Metalklapi. Znači, "Wasted Years" od Iron Maidena uživo izvedena na dalmatinski način je nešto presavršeno i teško da je itko ostao ravnodušan na tu izvedbu. Nakon "Fear of the Dark" kao i najavom njihovog koncerta u Lisinskom 3.5., na binu su izašli dečki iz Manntre pa su zajedno izveli još dvije pjesme (ako se ne varam, bile su to "Kiša" i "Mornar"). Kombinacija klape i metala zvuči izvrsno, ali ono što mi je bilo posebno lijepo je suradnja dva hrvatska benda i njihovo međusobno podržavanje (nije da se nisam nagledala i naslušala svega negativnog) tako da je ovo bio krasan prizor podrške. Za kraj je ostao potpuni kaos na "Naranči". Manntra je ovu večer imala sve, od dobrog odaziva publike, dobre predgrupe, odlične produkcije, mercha, nastupa koji je bio i profi i spontan, i žestok i dirljiv, i oluja i bonaca, i furiozno i lagano, ali i jako važno - nesebično! Tek nesebičnošću umjetnici pokazuju koliko su veliki i koliko su se samoostvarili, a Manntra je to ovim koncertom itekako pokazala.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”