Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

850 6510

Na zagrebačkom Europskom trgu u četvrtak navečer skupilo se više stotina ljudi kako bi proslavili Dan Europe. Razumijem, možda suludo zvuči, no obećajem vam da nismo daleko od čiste istine. Ukoliko ste imalo popratili politiku u zadnjih par mjeseci, vjerujem da ste shvatili kako sve više ističemo važnost osobnog političkog angažmana te podizanja svijesti o istom, a koji je najbolji način za okupljanje i informiranje naroda? Naravno, pogodili ste; bogati glazbeni program u centru Zagreba!

Na jedan dan ovaj je, inače naizgled prazan prostor u sjeni „glavnog zagrebačkog trga“ vrvio zabavom koja se odvijala uz glazbenu pratnju DJ-a. Neuobičajeni prizor privukao me da se malo zadržim i još neko vrijeme upijam tu nesvakidašnju živost ovog dijela grada. Pored mnogih aktivnosti, najpopularnija je svakako bila plesanje (čitajte: blago njihanje uz ritam) iščekujući izvođače koji su se spremali da se popnu na stage. Led je probio Lager, zagrebački bend nakon kojeg su se na pozornicu popeli članovi Regen benda iz Slovenije i svojim „dreamy“ zvukom zabavljali publiku prije ekstaze koja je uslijedila. Iznenadilo me što su se redovi ispred stagea polako popunjavali sve dok nisam čula „Dobro kad će više Buntai?!“. U tom trenutku se činilo kao da sam samo trepnula, a na binu su se, ispred sad već krcatog Europskog trga popeli Dipsi, Maro i Yung Bude, članovi poznatog zagrebačkog trap sastava Buntai.

850 6830

Okupljena publika ih je oduševljeno dočekala vriskom i navijanjem, a oni su svoj nastup snažno započeli pjesmom „Demoni“, singlom s njihovog najnovijeg albuma „Dogma“. U samo par minuta zagrebački se trg pretvorio u središte onoga što se u tom trenutku činilo svjetskim zbivanjem koje bismo inače doživjeli samo na nekom festivalu ili pak u ludom noćnom klubu. Ovoj nevjerojatnoj atmosferi nije bilo kraja; skakanje, euforija i razuzdani plesni pokreti samo su se nizali jedan za drugim. Na momente je publika bila glasnija od samih izvođača, no skoro ih je u potpunosti nadglasala u trenutku kad se Buntai-ju na pozornici pridružio slavni trojac Kuku$ kako bi zajedno izveli zajedničku pjesmu „Popstar“.

kukus i buntai

Scenu je ubrzo nakon odlučno preuzeo Kuku$, još jednom dokazujući da zbilja idu na „Sve ili ništa“ te su istoimenom pjesmom započeli svoj nastup ne dopuštajući da ludilo stane. Tijekom cijelog nastupa svjedočili smo show-u, količina energije samo što nije eksplodirala. Publika je znala svaku riječ već svima poznatih hitova kao npr. Medalje, Real Slavs, Bode Miller kao i novije pjesme. Pri samom zavšetku nastupa, na pozornicu ponovno izlazi Buntai kako bi ponovno skupa izveli „Popstar“ i time zaokružuju ovaj nevjerovatno energetičan nastup. Publika ih je pozdravila s vriskom jačom nego prije, a apsolutni kaos zavladao je kad su se Hiljson, Goca i Dipsi spustili prema publici kako bi se fotkali. Ovacijama, uzbuđenju i euforiji nije bilo kraja, a Kuku$ je ponovno potvrdio da su istinski bezvremenski klasik koji naprosto nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”