Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

850 7044

Sinoć je u kutinsku Baraku u posjet došla underground trap scena. Subote, 11. svibnja, održao se prvi Trap Takeover: Town Takeover. Prvi svoje vrste, ovaj event je pokazao da mladi izvođači koji su na počecima svojih karijera imaju svoju publiku u Kutini, mladu i željnu dobre zabave.

Trap Takeover, mladi kolektiv iz Siska, uz suradnju s kutinskim udrugama Oko društva i KOMA, organizirali su svoj treći ovakav event. No za razliku od prijašnja dva, sinoćnji se razlikuje po tome što se prvi put održao van njihovog rodnog grada te da su sinoć po prvi put Trap Takeover preuzeli mladi artisti underground trap scene iz cijele Hrvatske.

Uz pomoć mladog zagrebačkog DJ Bawgte, nastupali su sisački Ramizz i grupa 8smica, zagrebački Baltazar i Eldan uz koprivničkog Sovu te su čak iz Pule došli nastupati Beki, Koze i Lembo.

850 7340

Svim je izvođačima ovo bio prvi izlazak pred kutinsku publiku, koja ih je dočekala s puno podrške i neizmjernom energijom. Kutina je uvijek bila izvorište alternativne i underground scene, a u zadnjih par godina može se pohvaliti uspješnim grupama poput Podočnjaka i SBL-a koji predstavljaju kutinsku trap scenu. S takvim afinitetom prema trapu kakav ima kutinska publika, izvođači su bili u dobrim rukama.

Svaki izvođač je svojim unikatnim zvukom i energijom doprinio nastupu i čitavom događaju kao izlogu raznih podžanrova trapa u Hrvatskoj. Povezanost između svih njih osjetila je i publika. Svi izvođači već imaju nekoliko singlova, a neki i albume iza sebe te su se iskazali pred publikom.

Eldan i Sova, koji su zajedno nedavno izbacili album „6.kat“ komentirali su svoj nastup i publiku izrazito lijepim riječima: Bilo nam je genijalno, publika je sjajna i vibe je bio top, kazao je Sova na što se Eldan nadovao: Ma publika me tjerala da se dodatno uživim i podigla je moj nastup… ne znam što drugo reći neg' hvala i vidimo se opet.

850 7226 Enhanced NR

Vrhunac večeri bio je iznenadni nastup Podočnjaka, koji su nakon dolaska na Trap Takeover odlučili pridodati atmosferi tako što su izveli neke od svojih najvećih hitova. Podržali su mlade izvođače te su svojim nastupom pokazali i njima i kutinskoj publici, kako bi rekao Hiljson, trap nije mrtav.

Ovakvi događaji su osvježenje za lokalnu glazbenu scenu i pružaju priliku mladim talentima da se pokažu pred publikom. Kutina je definitivno pokazala da ima otvorene ruke za novu glazbu i da podržava raznolikost glazbenih žanrova.

Nakon ovog uspješnog događaja, mnogi su već počeli iščekivati sljedeći Town Takeover, s nadom da će biti jednako energičan i pun novih glazbenih otkrića.

Iako prvi, zasigurno nije zadnji Town Takeover u Baraci. Svi izvođači su izrazili želju za ponovnim okršajem s legendarnim alternativnim klubom te njegovom publikom.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”