Festivali
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na zadnjoj večeri održala se i završna izložba Festivala Granja koji je nastao kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brčića, u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. i Skaville festivala sa ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada.

Finalno koncertno večer je otvoreno nastupom Naturalne Mistike. Njeni članovi su zaljubljenici u jamajačku ritmiku i vješto grade repertoar grupe kako na glazbi kult-figure reggae pokreta Boba Marleya i njegovih Wailersa, tako i na obradama mnogih klasičnih brojeva J. Cliffa, Petera Tosha, Inner Circla sve do Grace Jones i Specialsa. Kao i uvijek na repertoaru te večeri je dominirao jedan jedini Bob s presjekom njegovog životnog opusa od No Woman No Cry, Three Little Birds, Runing Away, I Shoot The Sheriff, Jamming i ostalima. Dobra vibra među glazbenicima na pozornici jednostavno se uvijek prenese i na publiku. Izrazito kvalitetan koncert koji je oduševio posjetitelje.

Osmi Skaville festival je zatvoren nastupom New York Ska Jazz Ensamble. Osnovani su još daleke 1994. a iza sebe imaju čak osam albuma. Svjetska su glazbena atrakcija, a njihova glazba je kombinacija ska i jazza uz dodatak reggae i rocksteady ritmova. Kako se je koncert odvijao na drugom (manjem) stageu i bio besplatan, privukao je dosta publike, od regularnih posjetitelja festivala, do obitelji sa malom djecom i tako približio ska glazbu široj publici. Definitvno su svojim nastupom bili šlag na torti i oduševili posjetitelje, te potvrdili da su jedan od najkvalitetnijih bendova cijelog festivala. Cijelu večer je trajala plesna i opuštena atmosfera, nastup od sat i pol s povratkom na bis gdje smo imali prilike čuti neke od njihovih poznatijih stvari kao Wicked, Sticks, Take five. Definitivno dream band for Ska Lovers.

Nakon koncerta uslijedio je nastup cirksukog showa Amixila. Duo veselih cirkusanata, kojije zabavio i dobro nasmijao gledatelje svojim žongliranjem i izvođenjem akrobacija, te tako raznim izvedbama uz interakciju publike zatvorio ovogodišnji Skaville.

Kako i uvijek do sada organizacija je bila odlična, od stranih gostiju mogla sam čuti samo pohvale i oduševljenje gradom. Od odabira izvođača, mjesta za izlazak, pristupačnih cijena koncerata, do same lokacije festivala, koji se eto ove godine prvi puta održao u Križevcima. Svaka pohvala organizatorima na još jednom odličnom Skaville festivalu, i nadamo se da će nastaviti tradiciju. Svima vama koji niste prisustvovali, imate priliku iskupiti se iduće godine.

IzvještajiMilky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici


Groza u Močvari


Robert Mareković i The Swingers otvorili "Advent u Križevcima"


Rambo Amadeus u Tvornici


Denis & Denis u Boogaloou


Žestoka srijeda uz Holy Mother


Darko Rundek & Ekipa u KSET-u


Moonspell u Portugalu


Alter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici