Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 5432

U križevačkom Klubu Kulture, 6. Crosstown Music Festival otvorili su Svemir i Roppongi Red u subotu 20. siječnja.

Unatoč tome što publika nije bila mnogobrojna, Svemir je krenuo sa svirkom oko 22.30h na poziv Zvonke Obajdin koja je dečkima rekla da je krajnje vrijeme da se kroz prostore Kluba zaori njihova svirka.

IMG 5460

Bili su poprilično raspoloženi te su u sat vremena svirali stvari sa svojih starih i novih, ali i onih tek nadolazeći albuma. Tako su sa albuma kojem tek slijedi snimanje, odvsirali dvije stvari; 'Žmirećki' za koju Zvonka kaže kako je snimljena pred nekoliko godina, ali jednostavno nije našla svoje mjesto na albumu i 'Zadnja Djevojka Atomskog Doba' po kojoj bi se čak mogao i zvati nadolazeći album. Uz njih, odsvirali su 'Pobratimstvo lica u svemiru', 'Dunjina Pjesma', 'Male Laži' i Snijeg' za čije stihove napominju kako imaju dozvolu za koristiti u svom stvaračkom obliku, ili kak bi Zvonka rekla „sada se vraćamo na lektire“.

IMG 5512

Iako publika nije bila brojna, aplausa i zvižduka nije nedostajalo pa su skromno odsvirali svoj set pjesama i razniježili Križevčane koji su ih poslušali od prve do zadnje pjesme. Uz gitare i bubanj, Zvonkin se vokal čvrsto orio po Klubu Kulture pa je tako zadnji dah iskoristila da publiku približi pjesmama koje sviraju i prezentiraju na poprilično lijep i nježan način, jer ipak pjevaju o ljubavi, mogli bismo reći, iz prve ruke.

IMG 5547

Nakon mirne i opuštajuće dionice pjesama, na scenu stiže energični Roppongi Red. Iako publici imaju za ponuditi tek svega jedan album, hipnotizirao nas je njihov zarazni zvuk. Zagrebačko-bečki bend svojim entuzijazmom i brzim električnim tonovima, rasplesao nas je oko stolova i šanka pa je tako teško bilo Ms. Bing uloviti u stanju mirovanja. Po pozornici se rasplesala i nije štedila dah, ukomponirala je pjevanje i plesanje i zaintrigirala Križevčane svojim osebujnim glasom i nastupom. Ostatak njenog benda također je s vremena na vrijeme, kroz kratak, ali dojmljiv nastup, ubacio tu i tamo koji plesni pokret.

IMG 5545

Za sada poznatiji hitovi 'Sladak kao ti' i 'Znatiželjno Lutam' samo su uvod u ono što će Roppongi Red prirediti Hrvatskoj glazbeno/plesnoj sceni. Obzirom na kratko trajanje njihovog nastupa i zamolbe na bis, Bing iako izjavivši „ali mi nemamo više pjesama!“ udovoljila nam je i završila prvu večer Crosstown festivala njihovim electro pop beatom.IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin