Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 5432

U križevačkom Klubu Kulture, 6. Crosstown Music Festival otvorili su Svemir i Roppongi Red u subotu 20. siječnja.

Unatoč tome što publika nije bila mnogobrojna, Svemir je krenuo sa svirkom oko 22.30h na poziv Zvonke Obajdin koja je dečkima rekla da je krajnje vrijeme da se kroz prostore Kluba zaori njihova svirka.

IMG 5460

Bili su poprilično raspoloženi te su u sat vremena svirali stvari sa svojih starih i novih, ali i onih tek nadolazeći albuma. Tako su sa albuma kojem tek slijedi snimanje, odvsirali dvije stvari; 'Žmirećki' za koju Zvonka kaže kako je snimljena pred nekoliko godina, ali jednostavno nije našla svoje mjesto na albumu i 'Zadnja Djevojka Atomskog Doba' po kojoj bi se čak mogao i zvati nadolazeći album. Uz njih, odsvirali su 'Pobratimstvo lica u svemiru', 'Dunjina Pjesma', 'Male Laži' i Snijeg' za čije stihove napominju kako imaju dozvolu za koristiti u svom stvaračkom obliku, ili kak bi Zvonka rekla „sada se vraćamo na lektire“.

IMG 5512

Iako publika nije bila brojna, aplausa i zvižduka nije nedostajalo pa su skromno odsvirali svoj set pjesama i razniježili Križevčane koji su ih poslušali od prve do zadnje pjesme. Uz gitare i bubanj, Zvonkin se vokal čvrsto orio po Klubu Kulture pa je tako zadnji dah iskoristila da publiku približi pjesmama koje sviraju i prezentiraju na poprilično lijep i nježan način, jer ipak pjevaju o ljubavi, mogli bismo reći, iz prve ruke.

IMG 5547

Nakon mirne i opuštajuće dionice pjesama, na scenu stiže energični Roppongi Red. Iako publici imaju za ponuditi tek svega jedan album, hipnotizirao nas je njihov zarazni zvuk. Zagrebačko-bečki bend svojim entuzijazmom i brzim električnim tonovima, rasplesao nas je oko stolova i šanka pa je tako teško bilo Ms. Bing uloviti u stanju mirovanja. Po pozornici se rasplesala i nije štedila dah, ukomponirala je pjevanje i plesanje i zaintrigirala Križevčane svojim osebujnim glasom i nastupom. Ostatak njenog benda također je s vremena na vrijeme, kroz kratak, ali dojmljiv nastup, ubacio tu i tamo koji plesni pokret.

IMG 5545

Za sada poznatiji hitovi 'Sladak kao ti' i 'Znatiželjno Lutam' samo su uvod u ono što će Roppongi Red prirediti Hrvatskoj glazbeno/plesnoj sceni. Obzirom na kratko trajanje njihovog nastupa i zamolbe na bis, Bing iako izjavivši „ali mi nemamo više pjesama!“ udovoljila nam je i završila prvu večer Crosstown festivala njihovim electro pop beatom.

IzvještajiVelika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku


Završio 18. Samobor Jazz Festival


Bloody Island metal fest @ Punta Christo


The Doors Alive @ Boogaloo


Steel Panther+Florence Black u Tvornici


Izokrenuta Šalata i potpuno ispravno okrenuti Simple Minds


Pavel - kiši usprkos


Mastodon, Kvelertak i Baroness, energija, znoj i metal


Zucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.