Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

gerzina

Dva sata vrhunskog glazbenog užitka u smooth jazzu, funku i soulu doživjela je publika u subotu na prvom koncertu 14. Culture Shock Festivala. U intimnoj atmosferi križevačkog Kluba kulture visokomotivirani i dobro raspoloženi Igor Geržina Funk & Soul Appreciation Society održali su koncert koji se pokazao idealnim za guštanje u dobrom društvu i odličnoj glazbi, unatoč kišnoj subotnjoj večeri.

Igor Geržina na saksofonu, Jurica Leikauff na klavijaturama, Elvis Penava na gitari, Robert Vrbančić na bas gitari i Mario Klarić na bubnjevima – svaki od petorice iskusnih glazbenika pokazao je veliko glazbeno umijeće, ali i opuštenost zahvaljujući energiji koju je, prema riječima samog Geržine, publika odašiljala od samog početka koncerta. Uz Geržinu, solažama je oduševljavao Penava, sad već čest izvođač u Klubu kulture, gdje je nedavno nastupio na Križevci Jazz Festivalu.

gerzina

Izvedbu atmosferične “I Feel For You” na svojoj je Facebook stranici Geržina opisao kao “jedan od onih trenutaka kad sve legne… i bend i svirka i publika i prostor i organizacija… Culture Shock Festival, Klub kulture jučer u Križevcima! Guštali smo na najjače i podsjetili se koliko volimo svoj posao!”. Više puta je zahvalio na energiji i gostoprimstvu, a posebno je pozdravio svog kolegu i prijatelja, križevačkog profesora glazbe Igora Kudeljnjaka.

Autorske skladbe s tri albuma ovog saksofonista, kompozitora i producenta iznimno zapažene solističke karijere kao instrumentalista i autora, obišla su četiri kontinenta i ušla na sve važnije američke top liste. Geržina je višestruki dobitnik nagrada Porin i Status, a u svojoj dogogodišnjoj karijeri sudjelovao je na više od 80 diskografskih izdanja najpoznatijih izvođača hrvatske popularne i ozbiljne glazbe.

gerzina

Križevačka svirka bila je prilika za premijernu izvedbu Geržininog novog singla “The Whisper Of Your Heart” koji se odlično ‘primio’ na smooth-jazz radio postajama u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, ali i za predstavljanje prvog solističkog albuma “Rush” Jurice Leikauffa, koji je javnosti poznat i kao klavijaturist Prljavog kazališta, Dine Dvornika te brojnih drugih glazbenih sastava.

– Odlične reakcije dolaze do nas iz Križevaca! Odlični komentari ljudi, komentari na društvenim mrežama… Jako smo sretni da vam se svidio naš jučerašnji nastup! I nama je bilo vrhunski, poručio je Geržina putem Facebooka nakon križevačkog koncerta, podijelivši dio atmosfere s izbedbe saksofonske skladbe “Winelight” Grovera Washingtona Jr.

Tekst i fotografije preuzeti s portala Križevci.infoIzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin