Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 0499

Prvi dan Firenze Rock festivala je počeo žestoko i s jako odličnim line up-om. Frank Carter & Rattlesnake su kao i svi bendovi na festivalima koji počinju sa svirkom prvi, imali prilično nezahvalnu situaciju. Iako je hipodrom Visarno već bio prilično pun, ekipa je većinom ležala i odmarala uz pivu. No, zapravo nema ljepšeg početka festivala od chillanja uz dobru muziku.

Wolf Alice su već imali bolje vrijeme i ekipa se počela lagano nabrijavati za headlinere - Foo Fighterse. The Kills su odlično odradili svirku, ekipa se razbudila i sunce je malo popustilo pa je bilo i lakše za disati. Ono što svakako moram pohvaliti je upgrade festivala barem jednim djelom. Naime, napravili su par refreshing točaka - prolazi koji su špricali vodu za osvježenje. Vjerojatno ponukani iskustvom od prošle godine i paklenih 37 stupnjeva, u svakom slučaju odlična stvar.

IMG 0181

Nažalost, kao i prošle godine, gužve za tokene su bile ogromne pa u jednom trenu i izgubiš volju za cugom, ali srećom, netko se dosjetio unajmiti par ljudi koji su šetali okolo s hladnim pivama i vodom. Naravno po skupljoj cijeni, no izbor između čekanja u redu za token ili pola eura skuplje pive u tom trenu je vrlo jasan.

Nakon svirke The Killsa, hipodrom se prilično popunio i točnu u 21 h Foo Fightersi izlaze na stage. Počinju sa "Run" i ne staju skoro dva i pol sata. Kratki odlazak sa stagea, povratak i završetak koncerta s "Everlong" je bilo taman. Energija i atmosfera je čitavo vrijeme bila na vrhuncu. Uz hrpu odličnih stvari i nabrijanog ritma, negdje na pola koncerta je Dave odlučio usporiti ritam i dati ekipi par minuta odmora. Naravno, "My Hero" je laganica koja je zaorila hipodromom i ekipa je oduševljeno otpjevala cijelu pjesmu s bendom.

IMG 0414

Koncert se nastavio u odličnom ritmu i onda u jednom trenu, apsolutno neočekoivano Dave je počeo spominjati najboljeg basistu i zapravo pozvao da se pojavi basista koji može izvesti solo s njima.  Bez razmišljanja, gledam u stage i mislim si što će sada biti, hoće li netko iz  publike stvarno doći gore ili što. Iznenađenje je bilo nevjerojatno! Na stage izlazu Duff iz Gunsa i ekipa je u šoku, ali i u euforiju. Počinje svirka, poznati zvuk "It's so Easy" i eto odjednom uz Foo Fighterse na stageu se našao Axl Rose, Slash - GUNS N' ROSES! Dakle, u tom trenu nije postajalo veće sreće, jer nažalost nisam mogla biti na Gunsima. Dobila sam najbolji koncert Foo Fightersa i čula Gunse.

Firenza Rock festival raste i svake godine je sve bolji i preporučujem svakome da ode tamo uživati u odličnoj atmosferi.  

IMG_0181.jpg IMG_0191.jpg IMG_0201.jpg

IMG_0214.jpg IMG_0220.jpg IMG_0231.jpg

IMG_0287.jpg IMG_0370.jpg IMG_0395.jpg

IMG_0403.jpg IMG_0414.jpg IMG_0437.jpg

IMG_0438.jpg IMG_0440.jpg IMG_0453.jpg

IMG_0475.jpg IMG_0497.jpg IMG_0499.jpg

IMG_0518.jpg IMG_0520.jpg IMG_0549.jpg

IMG_0569.jpg IMG_0572.jpg IMG_0602.jpg

IMG_0607.jpg IMG_0615.jpg