Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

I drugi dan Forestland festivala je iza nas. Subota je donijela još više posjetitelja i još više pozitivne atmosfere. Partijaneri su se okupili već u popodnevnim satima. Turnir u odbojci na vodi bio je veoma zanimljiva atrakcija festivala i definitivno nešto jedinstveno.

S glavne pozornice fantasticni ritmovi čuli su se već od ranih popodnevnih sati. Zagrijavanje za glavni dio festivala donijelo nam je mnoge izvođače kao što su Flovel, Vallery, AK, Chugo, David Mash, Heflex, Renato S i I m. A onda je došao red na zvijezde večeri. Kao i prethodne večeri, pozornicu su prvo zapalili najslušaniji izvođači trap scene u Hrvatskoj, Nucci i Voyage. Dečki su svojim nastupima rasplamsali publiku, a nastup je bio popraćen i vatrometom. Potom su se na sceni zaredala dobro poznata imena regionalne i svjetske elektronske glazbe. Povratnik na stage Forestlanda, slovenski DJ Timo G svojim je hitovima rasplesao i raspjevao mnogobrojnu publiku. Nakon njega je na pozornicu dosao Nick Havsen, dobro poznati rumunjski DJ. Njegov nastup bio je vrhunac večeri i također je bio popraćen vatrometom. Publiku su svojim nastupima još počastili Avadox i Corti Organ, a festival je zatvorio JuraS.

Na drugoj pozornici glavni headlineri su bili njemačko-španjolski duo The Yellowheads. Forestroom pozornica bila je značajno posjećenija drugog dana u odnosu na prvi. Čak i izvođači koji su prethodili headlineru, a to su redom: The Poket, Emily, Torres, Vedran Car i Kraundler, imali su popriličan broj posjetitelja.

Valjda spomenuti i odlično osmišljeni zipline koji je bio glavna popratna atrakcija. Doživljaj je definitivno bio jedinstven, pogotovo po mraku. Toaleti su bili tipično festivalski, ne baš uredni, ali ih je bilo poprilično puno. Hrana na samom ulazu u festival bila je bolja nego u kompleksu pa ne čudi da se tamo malo više čekalo. Što se tiče čekanja na ulazu, redova nije bilo i ulaz u festivalski kompleks bio je odlično organiziran. Parking baš i ne toliko, pa su automobili bili posvuda, uključujući i lokalnu cestu koja je vodila do festivalskog kompleksa što je stvaralo zastoje u prometu.

Sve u svemu, Forestland ni ove godine nije razočarao. Susreli smo publiku svih generacija, od onih najmlađih do onih u već poodmakloj dobi. Moglo bi se reći da je ovo izdanje najraznovrsnije do sad i da se za svakog moglo pronaći ponešto. Forestland se polako iz festivala primarno elektronske glazbe pretvara u mix svega pomalo. Pitanje je koliko će se te različitosti vidjeti i u idućem izdanju i kolko će oni koji su prvenstveno dolazili na festival zbog elektronske glazbe to zamjetiti organizatorima. Novo izdanje, 11., najavljeno je za 21.7.2023.,a mi se veselimo i jedva čekamo što će nam novi Forestland donijeti.

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje