Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sinoć je na oduševljenje mnogobrojnih posjetitelja iz cijele regije otpočeo 10. jubilarni Mostar Summer Fest. Tisuće posjetitelja se slilo na Kantarevac, na tu najužareniju festivalsku oazu u regiji. Prva večer je bila vruća, bila je vibrantna, glazba je opet postala jezik međusobnog razumijevanja, empatije i ljubavi, a sreća je isijavala iz svakog kutka Kantarevca.

Prvo festivalsko veče počelo je gitarski jako, kada su svojim modernim alter rockom stage okupirale lokalne snage - Sm4llpox. Planet Love, Beginning, Time to breath pjevale su se glasno, a publika je imala priliku čuti i neke nove, još neobjavljene pjesme.

Potom je stageom 'poletjela' intrigantna Muha s oštrim rimama i zaraznim beatovima Komfortzone, Svejedno mi je i Excusez-moi, ljuljajući publiku, a oni su joj, vidno raspoloženi, uzvraćali mašući muholovkama.

m

Uslijedio je nastup EKV tribute project benda Deca iz vode. Nostalgija i duh istinskog EKV-a razlili su se parterom Kantarevca, dok su se u glas pjevali neponovljivi hitovi Par godina za nas, Oči boje meda, Srce, Zemlja. A kako je i sat vremena nastupa publici bilo malo, glasno su molili za bis, dobivši ga u emotivnoj završnici uz Ti si sav moj bol.

EKV tribute result

Stage je potom bio rezerviran za headlinere prve večeri: Psihomodo pop. Redali su se hitovi Bože čuvaj Psihomodo pop, Osjećam se haj, Natrag u garažu, Telegram Sam, a band i publika tijekom cijelog nastupa bili su jedno, razmjenjujući tone i tone energije. Gobac, koji je bio u top formi i po stageu skakao kao šesnaestogodišnjak, na kraju nastupa se odjavio porukom i pjesmom: ne brinite ništa, Sve će biti u redu.

Psihomodo pop result

Prva večer 10. Mostar Summer Festa zaokružena je irskim folk ritmovima. Uvijek dobro raspoloženi Aca s publikom je podijelio nekoliko anegdota, između ostalog da je nastup na MSF-u njihov premijerni nastup u Mostaru u tridesetogodišnjoj karijeri benda, a za sami kraj nastupa posjetitelji su zaigrali veliko kolektivno kolo duž cijelog partera. Irska veselica za laku noć prve večeri.

A da bi prva noć bila magična, pobrinula se družina Inex Cirkus Teatar, koja je u nekoliko navrata priredila magične cirkuske performanse, vrhunac čega je bio vatreni petnaestominutni fire show.

Inex Cirkus Teatar result

- Ovo je tek zagrijavanje, tek zagrijavanje, bit će još jače sutra i prekosutra, kažu euforično Sanja i Zoran, koji su na festival potegnuli iz Prijedora.

Ulaz na prvo festivalsko veče bio je slobodan za sve posjetitelje, zahvaljujući suradnji s Gradom Mostarom i Europskom Unijom u sklopu projekta Open City Mostar.

Večerašnji program će otvoriti regionalna senzacija Z++ svojim premijernim nastupom na festu, nakon njega nastupa Smoke Mardeljano – najtvrđi reper s vrelog beogradskog asfalta, potom će grad i regiju prodrmati rock institucija nulte kategorije – Prljavo kazalište, da bi publika natrag kući bila oduvana moćnom alt-rock mašinom – Repetitorom.

Festivalska vrata se i danas otvaraju u 19h, a ulaznice je moguće kupiti na samom ulazu u festivalsku zonu ili putem linka kupikartu.ba.

Davor Gobac result

Inex Cirkus Teatar result

MSF result

Psihomodo pop result

 

 

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje