Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Velika proslava 10. godišnjice najvrućeg festivala u regiji protekla je grandiozno. Posjetitelji iz cijele regije su u noćnim satima sa subote na nedjelju ispratili ovogodišnji festival uz nepokolebljivi Krankšvester. Finale u njihovoj režiji i spuštanje zastora na jubilarni deseti MSF je bilo i brutalno i fantastično. Brutalno fantastično!

U tri festivalska dana zrakom se miješala ljubav s impresivnim nastupima regionalnih zvijezda, fantastična energija s domaćinskom ležernošću lokalaca, sve prožeto čuvenom mostarskom bezbrižnosti, što se ogleda u riječima kako ćemo? Laganini, laganini, nije preša

Posljednja večer je obilježena nastupima Živca Maradone, Buč Kesidija, Frenkieja, Kontre, Indiga, Galije i Krankšvestera.

msf

Večer je otvorio Živac Maradona, glasan, ljut i nabrijan. Redao je vers na versom, a premijerni nastup na festu je završio s hitom 'Nemoj brajo, nemoj'.

Uslijedili su Frenkie, Kontra, Indigo koji su atmosferu digli na viši nivo sa svojim oštrim bas linijama. Vidno raspoložena trojka kazala je da se u Mostaru osjeća kao kod kuće, Frenkie je izjavio i 'Mostar je brat naš', da bi poneseni atmosferom uz asistenciju publike zapjevali 'Nije htjela', zahvalivši se pritom Kemi i Oliveru na zaostavštini.

Frenkie Kontra Indigo result

Potom su na stage izašli Buč Kesidi, napokon nastupivši na Mostar Summer Festu nakon dvije godine čekanja. Naime, Buč Kesidi je bio dio lineupa festa 2020., izdanja koje se radi covid pandemije nikad nije dogodilo. Koncert koji se nestrpljivo čekao dvije godine bio je emotivan, na momente dirljiv i praćen velikom vojskom fanova. Pančevački dvojac je svirao kao u transu, pruživši publici koncert za dugo pamćenje.

Buč Kesidi result

Headliner završne večeri bila je Galija, koja je publici još jedanput predstavila svoju zavidnu pjesmaricu. To su pjesme uz koje smo svi mi rasli i voljeli, pjesme koje su dio kolektivnog identiteta naših naroda. Koncert je obilježio i spektakularni vatromet na 'Da me nisi'.

Galija result

Grand finale je pripalo još jednom izvođaču na čiji se koncert čekalo dvije godine. Krankšvester je također bio dio lineupa pandemijske 2020. godine. Vrijedilo je na njih čekati dvije godine, jer pružili su brutalno finale razmjenjujući tone i tone energije s publikom. Nastup je prošao u sumanutoj vožnji tvrdim beatovima, ludoj zabavi i brutalnoj atmosferi. Za finale 10. Mostar Summer Festa publici su dali namjerno vulgaran i provokativan rep šou.

Krankšvester result

Organizatori festivala ističu činjenicu da su tri festivalska dana protekla bez incidenata, bez zloupotrebe narkotika, bez ijedne intervencije hitne pomoći, kao i bez bilo kakvih drugih problema.

I tako se završio 10. i najposjećeniji Mostar Summer Fest dosad – oko 10.000 posjetitelja iz cijele regije je prošlo kroz festivalske kapije za tri noći festivala. A svaka od tri festivalske noći je bila prekratka za publiku koja nijedne noći nije htjela ići kući. Sjajna publika je svaku noć atmosferu uspijevala podići na još jači, veći i dinamičniji nivo, svi oni od prvog do zadnjeg takta nisu stajali skakati, plesati i pjevati uglas s izvođačima. Prosto je jednostavno: na Mostar Summer Festu publika i izvođači vole se javno. A ta ljubav na ovom najvrućem festivalu u regiji ove godine je prštala na sve strane. Bilo je nestvarno. N-e-s-t-v-a-r-n-o.

Dogodine, a to bude za čas, dogodit će se 11. Mostar Summer Fest. Očekivanja su velika, a ova godina jasno pokazuje da će Mostar Summer Fest 2023. i njegova publika postaviti nove standarde. Vrijeme neka požuri, jer festivaldžije su već spremne, festivalska magija je u njihovim srcima.

Buč Kesidi result

Buč Kesidi result

Frenkie Kontra Indigo result

Frenkie Kontra Indigo result

Galija result

Krankšvester result

Živac Maradona result

Živac Maradona result

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje