Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U ispunjenoj pulskoj Areni u nedjelju se održao drugi dan Adria Summer Festivala. Šesta inačica ovog uspješnog festivala po prvi puta se održavala u najljepšem otvorenom koncertnom prostoru Istre. Nakon subotnjeg nastupa Sergeja Ćetkovića i Tonya Cetinskog, u nedjelju su nastupila dva dobro poznata benda, S.A.R.S. odnosno Svježe Amputirana Ruka Satrianija, te Bajaga i instruktori. Oba benda su su bila dobro pripremljena za ovaj nastup, s obzirom da su već nastupali u tom ambijentu i znali da će se morati potruditi držati publiku na nogama.

S.A.R.S. je tako započeo pjesmom „To rade“ sa njihovog uspješnog albuma „Perspektiva“ iz 2011. Godine. Nastavili su dalje izvoditi sve svoje uspješnice, nizati tako optimistične poruke i vesele tonove, između kojih su znalački ubacili skladbe poput „Proljeće“ koje su nas na kratko vratile u gorku stvarnost.

Publika je odlično prihvatila sve pjesme, otpjevavši refrene zajedno sa bendom. Vrhunac večeri dolazi kada Žare poziva sve posjetitelje da upale svijetla na mobitelima za izvedbu skladbe „Lutka“.

bs

Karizmatičnost Željka Kraljevića Žare probijala se tijekom cijelog koncerta do publike, koji je više puta zahvaljivao vjernim posjetiteljima prepune arene. Opuštenost i uigranost benda pokazala se i prije izvedbe pjesme „Rakija“ kada su posjetitelje u prvim redovima zagrijali sa čašicama prave domaće rakije.

Za završetak svog programa dečki iz S.A.R.S.-a odlučili su se izvesti jedno od svojih najpoznatijih skladbi „Perspektiva“ koju su okupljeni odlično prihvatili gromoglasnim pjevanjem. Nakon toga, publika zove na bis, ali to se ne događa jer potrebno je pripremiti pozornicu za Bajagu i njegove instruktore.

sars pula 10 result

Nakon kratke stanke, na pozornici se pojavio Momčilo Bajagić – Bajaga sa svojim bendom, te odmah krenuli sa skladbom „Još Te Volim“ kao uvodom u gotovo dvosatnu šetnju njihovim najvećim hitovima. Bila je to set lista koja je sa svakom novom skladbom izazivala oduševljenje publike, koja je imala prilike čuti pjesme poput „Lepa Janja“, „Tišina“, „Verujem, ne verujem“, „Dvadeseti vek“.
Bajaga je također pozvao sve okupljene da obasjaju Arenu svojim mobitelima za vrijeme izvođenja pjesme „Zažmuri“. Rasplesana i glasna rulja pratila ga je iz pjesme u pjesmu.

bajagapula 9 result

Pjesmom „Tišina“ priveli su službeni dio repertoara kraju, a Bajaga se sa članovima benda poklonio publici i povukli iza pozornice.

Publika koja je ostala do kraja koncerta skandiranjem i pljeskom nagovorila je bend da se vrate natrag na pozornicu. Doduše, vratili su se u malo smanjenoj verziji. Na pozornici su se pojavili klavijaturist Saša Lokner i Bajaga koji su se odlučili za emocionalnu verziju pjesme „Od kada tebe volim“. Nakon toga su se pridružili i ostali članovi benda Ljubiša Opačić na gitari, Miroslav Cvetković na bas gitari, Čeda Mačura na bubnjevima, te Žika Milenković na gitari.

bajagapula 32 result

Šarolikost generacija koja se najbolje mogla iščitavati u prvim redovima, gdje su to bili bake i djedovi, majke i očevi, i tinejdžeri i djeca ponovno su pokazali i potvrdili koliko je jaka veza između Bajage i domaćih fanova.

Nedjeljna koncertna večer u areni prošla je u odličnom i opuštenom raspoloženju, kako bendova tako i posjetitelja koji su bili željni dobre glazbe i dobre zabave. Nakon tako dobrog performansa, jedino ostaje gorak okus zbog početnog (i nepotrebnog) kašnjenja od skoro sat vremena koji je rastegnuo i pomaknuo kompletnu satnicu, te je zbog toga dobar dio publike napustio Arenu i prije samog kraja koncerta Bajage.

SET LISTA S.A.R.S.

To Rade
Za Njom
Budjav Lebac
Živim Na Balkanu
Mir U Svetu
Diploma
Ruke
Proljeće
Debeli Lad
Ti, Ti, Ti
Praktična Žena
Rakija
Kafana
Pepeo
Klinka
Lutka
Mir I Ljubav
Veruj Mi
Ratujemo Ti I Ja
Dane Brojim
Perspektiva

SET LISTA BAJAGA:

Još Te Volim
442 Do Beograda
Godine Prolaze
Muzika Na Struju
Još Jednom
Kad Hodaš
Bilo Bi Lako
Lepa Janja
Na Vrhovima Prstiju
Život Je Nekad Siv, Nekad Žut
Vesela Pesma
Dvadeseti Vek
Moja Draga
Zmaj Od Noćaja
Verujem, Ne Verujem
Sa Druge Strane Jastuka
Plavi Safir
Ti Se Ljubiš (Na Tako Dobar Način)
Drugovi/Darja
Zažmuri
Tišina

BIS:
Od Kada Tebe Nema
Dobro Jutro Džezeri
Samo Nam Je Ljubav Potrebna
Tamara

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje