Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U punoj dvorani u splitskoj Lori sinoć je nastupio legendarni gitarist Vlatko Stefanovski sa svojim sastavom u sklopu trodnevnog festivala „S okusom soli“.

Stefanovski je tijekom svoje duge i bogate karijere očarao publiku diljem svijeta svojim gitarističkim vještinama, spajajući različite žanrove i stvarajući jedinstvenu zvučnu kulisu koja obuhvaća jazz, rock, blues, klasičnu glazbu i tradicionalnu balkansku glazbu. No Vlatko Stefanovski trio nije samo izlog gitarističkog umijeća, već zajednički napor koji okuplja izuzetne glazbenike, pa je tako splitska publika ovaj put imala priliku uz gitarističkog virtuoza čuti još i basista Ivana Kukića i bubnjara Jana Stefanovskog.

vs

Repertoar trija obuhvatio je desetljeća plodne karijere Stefanovskog, tkajući bogatu tapiseriju melodija koje nadilaze žanrove. Koncert je otvoren pjesmama „Makedonsko djevojče“ i „Si zaljubiv edno mome“, nakon čega se Stefanovski zahvalio splitskoj publici na podršci od samih početaka, prisjećajući se ranih dana sastava Leb i sol i svog prvog iskustva s prepunom sportskom dvoranom, upravo u Splitu.

Trio je bez napora prelazio iz zamršenih jazz skladbi u teške rock rifove i balkanske narodne melodije, pa čak i country glazbu. Na setlisti su se našle poznate „Vlatkovo oro“, „7/8 oro“, „Gypsy song“, „Kumova slama“, „Čuvam noć od budnih“, „Bistra voda“ i druge, a publika ih je sve redom ispraćala neumornim pljeskom. Tehničko majstorstvo i emocionalna dubina gitarističkih solaža nikog nisu ostavile ravnodušnim, a posjetitelji su bili oduševljeni i bas solažom, kao i onom na bubnjevima. Stefanovski je svoje glazbenike nekoliko puta predstavljao, čime je publici dao do znanja koliko ih cijeni. I zaista ta međuigra glazbenika nije ništa doli očaravajuća. Pred kraj koncerta publika se digla na noge, dok je trio izvodio „Jovano, Jovanke“, „Mamurne ljude“, i, za sami kraj, „Skopje“.IzvještajiAvril Lavigne i Kraj Programa u pulskoj Areni


Naelektrizirani spektakl Coldplaya u Budimpešti


"Man this Sax" održan prošle subote u Sax!-u


Brutalna iskrenost Body Counta na Šalati


Galerija fotografija: Grše na Terezijani


Galoop festival dan 2.


The Smile + James Holden u Malom rimskom kazalištu


Galoop festival dan 1.


Ril Tok Fest održan u klubu Boogaloo


Galerija fotografija: Jelusick na drugom danu Terezijane


Punk fiesta uz Bakterije i Nulu


Koncert Parnog Valjka na Terezijani


еksplozivni nastup Toola u Budimpešti


Engleska pop-punk ikona u prepunoj Tvornici


Dropkick Murphys na Šalati


Vrhunski koncert Crossesa u Tvornici


Tool audio-vizualno hipnotizirao Beč


Galerija fotografija: KSET Open Air


Spektakl Gibonnia


Dua Lipa nastupila u pulskoj Areni