Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Deseto izdanje festivala jučer se po prvi put održalo u Domu sportova. Vrata festivala otvorila su se već u 18.30 te se dvorana brzo punila. Nastupala su neka od najvećih imena regionalnog trepa i hip hopa. Za prvi dan festivala pozornicom su zavladali Jyro i Camel, SBL, Sjena, Sajsi MC, Rouzi, Luzeri, Ružno pače, Buntai, Miach, Krankšvester, 30zona, 2xšihta, Kukus i Baks. Nakon koncerata bio je organiziran i after za publiku festivala u prostoru Sport Billyja uz DJ Indyja koj je počeo u 1.30 nakon zadnjeg nastupa.

Festival je otvorio trep duo iz Pule, Jyro i Camel. Izvedbom nove pjesme Sirene uspješno su digli publiku na noge i zagrijali ih za ostatak festivala. Nakon njih na pozornicu je došao SBL i napunio dvoranu energijom. Svakim svojim novim nastupom SBL dokazuje da je kemija između njih i publike sve jača i jača. Zatim slijedi nastup Sjene koj je u samo 15 minuta uspio napraviti vrhunsku atmosferu. Kad su mu se na stageu pridružili Buntai, bejbe i Kukus nastala je euforija. Slijedi nastup već odavno etablirane Beogradske reperice Sajsi MC koja je močno izvela svoje hitove uz svoju sestru Tijanu. S Beogradske scene također dolazi Rouzi uz kojeg je cijela publika pjevala njegov hit Jao mama od riječi do riječi. Sa svega nekoliko singleova i bez izbačenog album već je zauzeo visoko mjesto na glazbenoj sceni. Već zagrijanu publiku nastavljaju odlično zabavljati Luzeri, duo kojeg čine Goca R.I.P. i Dipsi koji i izvan Luzera imaju uspješnu karijeru, Goca u Kukusu, a Dipsi u Buntaiju. Publika je jasno pokazala da je naučila riječi njihovog poslijednjeg singlea Blank face pa je čitavu pjesmu glasno otpjevala s bendom. Na sceni im se pridružio pop punk izvođač Ružno pače koji je s njima izveo pjesmu s njihovog novog albuma Ljubav je za luzere.

d

Vrhunac večeri počinje dolaskom Buntaija na stage.  Buntai, Kukus, High5 i slični izvođači afirmirali su trep u Hrvatskoj i izgradili specifičan stil. Iz njihovih skuta ispada mnoštvo novih trep imena. Izveli su svoje najveće hitove, poput Roxtar i Antun Bauer, koji su odjekivali cijelom dvoranom. A onda stiže Miach, izvođačica čiji je samostalni koncert u Tvornici kulture na Dan žena bio rasprodan. Pozornicom je uspješno vladala i sama, ali kad su joj se pridružili Grše, Baks i Peki u izvedbi hitova Led i Dance dvorana je zamalo eksplodirala. Atmosfera se nije smirivala niti prilikom nastupa Krankšvestera i 30zone čiji su koncertni nastupi već tradicionalno jaki i moćni.

850 3177

Neki članovi bivšeg High5a u novijem sastavu 2xšihta izvode nove hitove, no stare pjesme High5a ipak su bile vrhunac njihovog nastupa i u publici probudile nostalgiju. Tijekom izvedbe pjesme Otrova u čaj cijela publika podigla je svoje bljeskalice i upaljače te se dvorana ispunila emocijama. Iz Osijeka stiže Z++, koji iza sebe ima već samostalno popunjenu dvoranu Doma sportova. Sa sobom je naravno doveo i Massima Savagea te s njim izveo solidan set, iako su očekivanja možda bila i viša. Hitovi poput Ljeto već je gotovo i Crno+zlatno odradili su svoje. Nakon njega stigao je Kukus koji je također napunio Dom sportova za svoju desetu obljetnicu benda prošle godine. Po običaju, svaku pjesmu koju su izveli,  publika je otpjevala glasnije od njih. Daleko najglasnija pjesma prvog dana Drita bila je njihova pjesma Popstar koju izvode s Buntaijem, a i druge stare hitove publika je otpjevala kao himne. Za savršen kraj večeri, nastupio je Baks, fan-favourite izvođač s relativno kratkom karijerom, ali s velikim brojem hitova. Odlično vlada pozornicom i komunicira s publikom. Zahvaljujućim svojim vjernim fanovima, rasprodao je svoj prvi samostalni koncert koj će se održati u Tvornici kulture 4.5., pa ako niste kupili kartu, zakasnili ste. 

Deseto izdanje Drita dokazuje da trep scena u našoj regiji raste sve više i više svake godine te se iz nekadašnjeg undergrounda približava mainstream kulturi, a u svakom slučaju z generacija ju je posvojila.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”