Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Stage Destruction

Svi ponekad sanjare o tome kako bi to bilo postati rock zvijezda, ali nije ni to tako lako. Kada tom statusu pribrojite tremu, napetost, adrenalin i tko zna kakve sve supstance prije nastupa uživo puno toga može poći po zlu. Predstavljamo vam deset najvećih slomova rock zvijezda pod svjetlima pozornice!

1. Axl Rose (1988.-93.)

Frontmen Guns N' Roses nepobjeđeni je prvak ovog sporta. Ispade na pozornici pretvorio je u svoju umjetničku disciplinu u razdoblju između 1988. i 1993. Zloglasni incindent dogodio se u St. Louisu 1990. kada je skočio u publiku da bi udario gledatelja s kamerom i izvrijeđao „očajno osiguranje“ nakon čega je prerano napustio pozornicu i uzrokovao prosvjed publike. 




2. Paul Stanley (1999. i 2009.)

Stanley je čak u dva navrata imao verbalni okršaj s gledateljem koji je odlučio da bi bilo cool uperiti laser u članove benda. Ovaj incident je zapisan i na stranici benda kissfaq.com. Stanley se zaprijetio da će mu laser završiti u stražnjici ne spremi li ga u džep. Deset godina kasnije dobio je još jednu priliku za verbalni okršaj sa „seljačinom“ koja se igrala laserom na njihovom koncertu. 




3. Scott Weiland (2001.)

Dean DeLeo iz Stone Temple Pilotsa skočio je u publiku i potukao se s muškarcem koji je mislio da će biti zabavno ako ih pogodi pivom, a Scott Weiland je sve popratio uvredama i izjavama kako je bio u zatvoru i nazivajući tog pojedinca pogrdnim nazivima. Poslije se ispričao što je ovaj incident svim uništio ugođaj.



4. Billy Corgan (2008.)

Predvodnik Smashing Pumpkinsa Billy Corgan iznervirao se izjavom obožavatelja kojeg je pozvao na pozornicu da je sinoćnji nastup bio „koma“. Ironično mu je ponudio povrat novca, a potom je nekoliko puta ponovio kako mu se sviđa pjesma koju je napisao „Take your dick out of my ass? And stick it in my mouth.“ Publika je skandirala. 



5. Josh Homme (2008.)

Frontmen Queens Of The Stone Age pod temperaturom je odrađivao Norweigan Wood Festival i jednostavno je poludio kada je prema njemu doletjela boca. Homme je rekao kako nije toliko bolestan da ne bi mogao sići i razbiti ga. Nakon što su dotičnog klinca dogurali do pozornice Homme mu je vratio bocu bacivši mu u glavu i ispratio ga kojekakvim uvredama.



6. Dave Grohl (2011.)

Kuler kakav jest, Grohl odmah reagira na nasilje na svojim nastupima. Tako je na iTunes Festivalu poludio čim je ugledao kako izbija tučnjava i uzviknuo „na mojim koncertima se je**** ne tuče, šupčino“. Vikao je sve dok nije pridobio pažnju agresora i strogo mu naredio da napusti koncert na što je publika reagirala vriskovima potpore. Grohl im je samo odvratio „da, što god, samo zašutite...“.



7. Courtney Love (2011.)

Nikada nemojte mahati fotografijom Kurta pred očima Courtney Love. Nakon ovog slučaja Courtney je publici u Brazilu objašnjavala kako se svakodnevno nosi s njegovom smrću i prijetila da će razbiti dotičnu osobu koja ju je razljutila. Nakon toga mu je poručila da ode gledati j****e Foo Fighterse i njima maše tom fotografijom. Napustila je pozornicu i kada se vratila optužila je Grohla da uzima kruh iz usta njezinom djetetu.



8. Garbage (2012.)

Shirley Manson razbjesnila se na člana publike koji je neprestano bacao predmete na pozornicu portugalskog festivala. Objasnila mu je kako stvari funkcioniraju na njihovim koncertima – agresore prebiju zaštitari na koncertu. Rekla mu je i kako ima mjesečnicu pa bi baš mogla pojesti mesa iako je vegetarijanka. Publika ju je oduševljeno podupirala.


 

9. Billie Joe Armstrong (2012.)

Kada je frontmen Green Daya shvatio da je gotovo istekao njegov set od svega 30 minuta na Vegas iHeart Radio Festivalu, obećao je publici da će nastup biti nezaboravan iako su svi čekali nastupe Rihanne, Ushera i Taylor Swift. U žaru bijesa govorio je kako zahtjeva poštovanje jer je na pozornici od 1988. Razbio je gitaru i nedugo nakon ispada završio na odvikavanju.



10. Paul Di'Anno (2013.)

Dobar pokušaj samoubojstva je otići na koncert Paula Di'annoa i viknuti „Bruce Dickinson!“. Pogledajte kako je reagirao u video zapisu. 




Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici