Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Osim što je odličan fotograf, kolega Nikša je vrsni multiinstrumentalist koji već duže vrijeme živi i radi u Bologni. Svirajući gitaru, bas, sintetizator aktivno je sudjelovao s eminentnim italijanskim rock glazbenicima: Gigi Cavalli Cocchi (Ligabue, C.S.I , Tazebao); Mauro Patelli (gitarista Luce Carbonija); uveseljavo je i zagrijavao publiku pred nastupe Rory Galagherovog benda Nine Bellow Zero; svirao je s Jamesom Thompsonom i Vonnom Washingtonom, Zuccherovim saksofonistom i basistom. Nikša je ujedno i stalni član domaćeg benda Fransesco & Southern Cooking.

I da, obožava skidati Hendrixove note.

Obzirom da se okušao u bluesu, progresivnom rocku, popu, crv zvan znatiželja ili avantura ovog puta ga je odveo na sasvim drugačiju stazu. Onu kompozitorsku u pjesmi „Tebi od srca“ s kolegom Franom Ševom s kojom su nastupili u okviru festivala zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2021, te su bili nagrađeni drugim mjestom stručnog žirija. Taj festival koji pomalo „preskače“ značaj onog splitskog iznjedrio je neke od zaista poznatih pjesama: „Oči boje lavande“; „Zapuvala je bura“; „Božja arija“, “Dobro ti bilo more“; „Za tebe učinija bi sve“; „Vraćam se Dalmaciji“ i „Kad poklope se švere“.

Nikša je za tu priliku u studiju odsvirao sve instrumente (električna i akustična gitara, bas, električni klavir, sinti, te violinu i violončelo uz programiranje bubnja).

Kako Nikša kaže: Upotrijebio sam invertne akorde koji su nezaobilazni u top pop produkciji. U aranžmanima postoje elementi klasike s dominirajućim mediteranskim štihom. Vokal sam zamislio kao „crooner“ stil u intru, isti je svojevrsni narator (poveznica na Sinatru i Bublea). Pjesma je površinski pitka i efikasna, dok je u unutrašnjosti kompleksana. Inače pjesma je nastala u svega desetak minuta, te je tjednima brušena i ispolirana do konačnog aranžmana.

Čestitamo kolegi s željom da se kao kompzitor okuša i u njegovom prirodnom staništu.