Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Glazbena nagrada Porin je od 2003. pa do 2013. prepoznala i statuom za Pjesmu ili Hit godine nagradila pjesme poput Trag u beskraju, Čarobno jutro, Zimmer Frei, Nostalgična, Treblebass, Anđeo u tebi, Igra bez granica, Iznad oblaka, Bižuterija, Dogodila se ljubav, Teške boje…
Iz današnje perspektive, ne možemo zamisliti hrvatsku glazbenu scenu bez tih pjesama. Soundtrackovi za vjenčanja, kućna druženja i/ili osobnu introspekciju. U svakom slučaju, s odmakom od 10 ili 20 godina, čini se kako su pjesme koje su odabrane prepoznate i od publike, ne samo struke. Sigurno su i ostali nominirani tih godina za Pjesmu (ili Hit godine) smatrali kako je baš njihova pjesma bolja, veći hit ili nešto treće, ali ovom popisu se ne može naći zamjerka.
U tom vremenu, vremenu Porinovog drugog desetljeća, i dalje su se dodjeljivale statue i stranim izvođačima. Roger Waters, legendarni autor i basist Pink Floyda oduševio se kad su mu 2011. godine, uoči koncerta u zagrebačkoj Areni, uručili hrvatsku glazbenu nagradu za posebna dostignuća u glazbi. „Jako mi se sviđa Porin. Nosim ga kući gdje ću ga pažljivo čuvati. Ovo mi je velika čast i zahvaljujem svima u Hrvatskoj na ovom priznanju“, rekao je tada Waters. Posebno ga je razveselilo što je bio prvi glazbenik koji je dobio Porina izrađenog od bračkog kamena. Te iste godine dvije statue dobila je i Sade. Leonard Cohen najviše je pohvalio izgled statue. Kanađanin je nagradu dobio 2010. godine za najbolji inozemni video program "Live in London". „Statua je prelijepa, ali moram priznati da je teška“, rekao je Cohen prije nastupa u Ljubljani i ponosno pozirao s kristalnim Porinom.
Ipak, najviše Porina osvojili su The Rolling Stonesi. Jedan od najdugovječnijih bendova u povijesti osvojio je šest kipića. Njihov album "Bridges to Babylon" 1998. godine bio je najbolji inozemni uradak, a hit "Anybody Seen My Baby", najbolji spot. Godinu kasnije Stonesi su osvojili Porin za najbolji inozemni video program "Bridges to Babylon", dok su 2006. ponovno dobili dvije nagrade, i to za pjesmu "Streets of Love" te album "A Bigger Bang". Posljednji kipić uzeli su dvije godine kasnije za najbolji inozemni video program "The Biggest Bang". Porin se inozemnim izvođačima dodjeljivao sve do 2014. godine.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu