Iz|∠SLUŠATELJA

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tempirao sam ovu objavu baš na svoj rođendan, da samoga sebe počastim i na neki način obilježim i spojim svoje primarne glazbene afinitete ili bolje napisati, svoju ljubav prema rocku i bluesu. Nema boljeg načina da to učinim od osvrta na album "Mad Lad - A Live Tribute To Chuck Berry", koji je objavljen prošle godine a glavna faca je Ronnie Wood (with His Wild Five).

Uostalom, kao i svim ostalim Rolačima, i Ronnieju je Chuck Berry promijenio život i doista nije nikakvo čudo što se odlučio na ovaj potez, objaviti "live" album kojim će odati dužno poštovanje svom glazbenom idolu.

Sve se odigralo u "Tivoli Theatreu" u Wimborneu, 13. studenoga 2018., a objava samog albuma išla je godinu dana kasnije. Te večeri Ronnie i njegovi Wild Five Band doista su bili opušteni, raspoloženi i sve je "frcalo" od odlične svirke. Posebno bih želio istaknuti sjajnog pijanista Bena Watersa i naprosto neodoljivu, nevjerojatnu pjevačicu Imeldu May.

Sve što čujete djeluje vrlo spontano mada je na početku Ronnie bio dosta nervozan. No nakon uvodnih prvih taktova sve sjeda na svoje mjesto i kompletni bend zvuči doista sjajno. Vrcakvo, snažno i 100% uigrano i sigurno! Ova ekipa na svoj originalan i poseban način odaje počast jednom od velikana svjetske rock n' roll scene! I odmah nakon uvodne Woodove "Tribute To Chuck Berry" i "Talking About You", Ronnie i ekipa "praše" blues instrumental "Mad Lad" te "Wee Wee Hours" s impresivnom Imeldom May. Slijede "Almost Grown", "Back In the USA" odlični instrumental "Blue Feeling", impresivna "Worried Life Blues" te veliko finale u koje nas uvodi "Little Queenie", "Rock n' Roll Music" i "Johnny B Goode" i… bye-bye, to bi bilo sve od nas!

Da, činjenica je a ovih niti 40 minuta nije baš neka fora, ali što je tu je, Ronnie je i oslikao album i na taj način bit će zadovoljeni i štovatelji tog njegovog talenta.

Pitanje je zapravo kako treba slušati ovaj live album... Treba ga slušati kao, recimo, odmor nakon radnog vremena. Može se slušati i kao Ronniejev neki drugi pogled na ono što je zapravo formiralo njegovo glazbeno biće.

Opuštene vibracije, sve "cool" i na kraju sve to zvuči izvrsno i poticajno; netko će ležati na kauču i u ritmu mlatiti stopalima, netko pucketa prstima, drugi pak mašu ili klimaju glavom. Neki se gibaju, plešu... drugi lupkaju dlanovima po koljenima... Sve su to normalne rekacije na glazbenu ponudu albuma "Mad Lad: Live Tribute Chuck Berry" nepredvidljivog Ronnieja Wooda i njegovih Wild Five. Uživajmo!

Više o svemu potražite na:
http://www.ronniewood.com/
https://www.youtube.com/user/RonnieWoodOfficial
https://www.facebook.com/officialronnie/
https://open.spotify.com/artist/5HFtQOrPHOFptM1WF9xPuK?si=1QvhW32xSUyBokUyNWBKOQ
https://www.instagram.com/ronniewood/
https://ronniewood.lnk.to/followWE/applemusic
https://twitter.com/ronniewood

Popis pjesama:

1.Tribute To Chuck Berry/ 2:06
2.Talking About You/3:07
3. Mad Lad/3:13
4 .Wee Wee Hours Feat.Imelda May /4:52
5. Almost Grown Feat.Imelda May /2:54
6.Back In The USA/3:58
7. Blue Feeling/3:52
8. Worried Life Blues/5:28
9.Little Queenie/4:29
10. Rock N Roll Music Feat.Imelda May /2:17
11. Johnny B Goode/3.34

(BMG Rights Management Ltd)

Yours,
Mladen Loncar - Mike