Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mel Camino

Nakon ljetne pauze, Akustika se vraća na pozornicu zagrebačke glazbene knjižare Rockmark. Nova, osma po redu sezona, započet će 3. listopada uz nastup skupine Mel Camino i promociju knjige, a otvorenje sezone povezano je s programom Velike rock eksplozije #10. Tom prigodom upitali smo dečke iz benda da nam sastave listu 7 presudnih albuma grupe. Koji su to albumi provjerite u nastavku.

Zlatko Majsec - frontmen
1. Pink Floyd - "Division Bell" (1994.)
Znam da ima i mnoštvo toga drugog genijalnog u njihovom opusu, ali taj mi je album prvi došao pod uši, pa sam uz njega posebno vezan - savršen album za spontanu levitaciju.

2. Azra - "Ravno do dna" (1982.)
Kad sam još ko klinac šlušao Štulića uvijek sam imao onaj feeling: "Jebote, kak ovo nadmašit?!" Isti feel sam imao i slušajući Balaševića btw

3. Tame Impala - "Lonerism" (2012.)
Moderna psihodelija - ko kombinacija Floyda, Zeppelina i Beatlesa - užitak slušanja zajamčen

Zoran Smoljanović - bubnjar Mel Camina
4. AC/DC - "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" (1976.)
Moj number 1 album - u moru najdražih albuma ovaj prednjači jer je prvi - bratova ploča i moje mlado radoznalo uho rezultiralo je na kraju životnim pravcem i nečim puno većim od muzike same

Viktor Grabar - gitarist
5. U2 - "Achtung Baby" (1991.)
Kombinacija alternativnog rocka, industriala i elektronike. Prljavi zvuk gitara u magli efekata, ali na trenutke toliko melodičan da savršeno leži u kombinaciji najmračnijih tekstova koje je Bono ikad napisao. Jedan od producenata albuma je bio Brian Eno, koji je zapravo imao zadatak doći u studio i izbrisati sve što je "zvučalo kao U2”.

Tomislav Tonković - gitara
6. The Beatles - "Abbey Road" (1969.)
Iako mi je od malih nogu uvijek bio fora cover albuma, tatinu ploču sam si pustio tek pred par godina i ostao zapanjen. Sviđa mi se što je cio album kao nekakvo putovanje puno različitih atmosfera i stilova. Ovaj mi je album najdraži jer jako volim i cijenim Bitlse, sadrži jedne od najdražih mi njihovih pjesama...i još je izdan na datum kad mi je i rođendan - what's not to like :)

Vid Križanić - basist
7. Zabranjeno pušenje - "Dok čekaš sabah sa šejtanom" (1985.)
Po meni najbolji album Zabranjenog Pušenja, a također ga smatram i jednim od ponajboljih ex-Yu albuma općenito. New Primitives se izlaskom ovog albuma počeo ubrzano širiti kao novi, alternativni i energični žanr. Svaka pjesma je priča za sebe, a obzirom da i Mel Camino ima dosta pjesama koje su doživljaji i ostvrti na stvarne životne situacije i dogodovštine članova benda, može se povući paralela između dva benda.