Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

leonardo

Leonardo Jakšić, gitarista grupe Scarlet Notes odabrao je za čitatelje SoundGuardiana 7 albuma koji su utjecali na njega, 7 albuma presudnih za njegovu karijeru. O kojim se albumima radi provjerite u nastavku.

1. Talking Heads - "Little Creatures" (1985.)
Ovaj album iz 1985. je vjerojatno prvi album koji sam slušao. Čudna glazba, čudan omot, čudni glazbenici, what's not to like?!

2. AC/DC - "Razor's Edge" (1990.)
Ummm, "Thunderstruck", 'nuff said. Više nego dovoljno da nevinu djecu nagovori da uzmu gitare u ruke.

3. Metallica - "Black Album" (1991.)
Bio sam full razočaran kad na ostatku albuma nije bilo ničeg ni izbliza sličnog "Nothing else matters"... Sad mi se sviđa.

4. Pantera - "Far Beyond Driven" (1994.)
Za Panteru sam bio čuo i prije ovog albuma i nisu me se posebno dojmili. Ali kad sam prvi put vidio i čuo spot za singl "I'm broken", rek'ooooo ovi nisu normalni, ovo ću slušati. I regret NOTHING.

5. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine" (1992.)
Rock sam volio otprije, a zbog ovog albuma sam zavolio i rap... ali ga i dalje ne mogu slušati ako gitare nisu u pozadini. Također, kad sam preslušao cijeli album, shvatio sam da nisu normalni i nastavio ih slušati. Također mi značenje naziva benda nikako nije bilo jasno. Sad shvaćam. A uistinu je jezivo koliko su njihovi tekstovi s tog albuma i dan danas aktualni, možda više no ikad. Svijet je poludio... no o tom drugom prilikom.

6. Incubus - "S.C.I.E.N.C.E." (1997.)
U trenutku poplave nu metal bendova (ima neko vrijeme otad), Incubus su bili najviše nu, a najmanje metal, pa su mi zapeli za uho. Meni je to zvučalo kao da je netko napravio smoothie od Peppersa, Faith No More i još nečeg što mi se sviđalo, ali nisam znao imenovati. Kao kad dodaš malo ruma u smjesu za palačinke. Inače, Brandon Boyd (vokal Incubusa) je vrstan stihoklepac i njegov sveukupan rad s Incubusom je lektira svima (emo klincima pogotovo) koji vole lijepe stihove i vješte rime.

7. TesseracT - "Altered State" (2013.)
Album je nešto novijeg datuma i žanrovski drugačiji od prethodno navedenih. Progressive metal, možda sam ga kasno otkrio, al' bolje nego da nisam. Ne slažu se svi u bendu s tom tvrdnjom. Sva tri albuma britanske skupine TesseracT su jako dobra, a Altered State je, eto, samo moj favorit. Ako ste ga naumili poslušati, krenite od pjesme Nocturne. Toliko u ovom javljanju.