kevlar bikini

Promocija novog albuma "Rants, Riffage and Rousing Rhythms", friško izdatog za Geenger Records, grupe Kevlar bikini, dogodit će se ovoga petka 6. prosinca u legendarnoj Močvari uz Savu. I opet smo iskoristili odličnu priliku pa smo ih iscimali za rukav da nam predstave 7 presudnih. Odabrao - Mario Berta.

Atomsko Sklonište – "Atomska trilogija" (1980.)

Prvi album koji sam opetovano preslušavao s nekih 5-6 godina.
Sjećam se da sam si mislio, gle, ima još muzike osim onih Novih Fosila sa televizije... ovo mi se iz nekog razloga više sviđa...
Kaseta je bila od mog starog i bila je sive boje.

{youtube}ZrnNky2RcJ8{/youtube}

The Ramones – "Road To Ruin" (1978.)

Mom mlađahnom mozgu to je tada bio najprljaviji i najbezobrazniji album s „J***** se svi“ stavom (anti-kvalitete koje cijenim i danas). Jedino sam uvijek preskakao Don't Come Close i Needles And Pins jer su mi bile mlohave i jadne, a to nije bilo jednostavno jer se morao držat fast forward gumbić točno do početka sljedeće pjesme... S vremenom sam naučio izbrojat točan broj sekundi do puštanja. Ramonesi su me do 7. razreda lagano pustili, ali su definitivno bili presudan gateway prema nabrijanijim stvarima.
Fun fact (nikome) – I Don't Want You je prva pjesma koju sam samostalno uspio skinut na akustari.
Kasetu sam kupio u Nami na Črnkasu, bila je narančasta.

{youtube}c0C3RCOasxg{/youtube}

Bad Brains – "Black Dots" (1996.)

Bad Brains faza prije reggae njasra. Black Dots na A strani, a na B strani Circle Jerks – Group Sex (snimljen 2 puta zaredom jer je album kratak). Kaseta BASF, crne boje.
Još uvijek rijetko prođe mjesec, a da ne zavrtim jedan od tih bisera.

{youtube}PaXikmzQX_I{/youtube}

D.R.I. – "Definition" (1992.)

Kupio sam CD u dućanu Iz Sve Snaga, a uopće nisam posjedovao CD player.
Morao sam ga dati nekom da mi ga presnimi na kasetu. Kaseta se raspala od preslušavanja, a CD još uvijek imam (ali opet nemam player).

{youtube}YummFZ70WkY{/youtube}

Sepultura – "Chaos AD" (1993.)

Album koji me skinuo sa striktne trash/death dijete na kojoj sam tada bio.
Kupljen na Cvijetnom od jednog od onih likusa kod kojih sam nabavljao polu-kurentna izdanja. Kazeta TDK, prozirna s fotokopiranim kaverom u BOJI.

{youtube}0K4J90s1A2M{/youtube}

Refused – "Shape Of Punk To Come" (1998.)

DA!!!

{youtube}NkAe30aEG5c{/youtube}

Converge – "All We Love We Leave Behind" (2012.)

Što više starim i propadam sve manje me pale stvari koje nisu nadrkana akcija. Ovaj album je nadrkana akcija izvedena ispravno. Zadnjih 5-6 godina u svakodnevnoj rotaciji.

{youtube}akG2cFldO6I{/youtube}