MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Rap / Hip-hop
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Hip-Hop
Length 57:23
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Aftermath | Interscope | Shady
Tags

Review

Dosta vam je svega i tražite album sa „explicit lyrics“ da se malo „ispušete“? Nema boljeg odabira od recentnog djelca Curtisa Jacksona aka. 50 Centa, čovjeka koji se uspio promaknuti u jednu od vodećih rap atrakcija. I dok današnje mlade zvjezdice bezbrižno pjevuše o tkoznakavim ljubavnim problemima, Curtisov je život silazak u deveti krug pakla, gdje je surovo preživljavanje osnovna mantra, što se jasno ocrtava u njegovom četvrtom i vjerojatno najmračnijem albumu Before I Self Destruct.
 
O da, neki bi ga možda i mogli optužiti da se, kao i buraz Eminem, odao komercijali, da nije ni do koljenima velikanima poput Dr Drea, Tupaca i Notorious BIGa, ali Before I Self Destruct svojim sadržajem pokazuje da Curtis sa vremenom ne gubi oštrinu.
 
Od uvodne The Invitation, koja, naravno, više zvuči kao prijetnja nego kao pozivnica, pa do završnog odličnog singla OK, You're Right, nižu se prljave priče o razbojstvima, bijesu, propalim životima i razvratima. Oda bogaćenju vjerojatno je The Days Went By, koja vješto samplira Ain't No Sunshine dok se Eminem ubacio u malevolentnoj Psycho, u kojoj Curtis još jednom pokazuje da nije momak sa kojim valja zbijati šale. Još jedno sampliranje obogaćuje Gangsta's Delight koja drugu polovicu albuma označava ravnodušnije podloge na kojima će 50 Cent iskušavati svoje vještine. 
 
Baby By Me optimističniji je izdanak albuma koji kao single daje krivu sliku cijele cjeline, a tu dolazimo i do onog komercijalnog dijela od kojega se ipak ne odustaje, iako optimistični pogled na prinovu odaje Curtisovu osjećajniju stranu. Tko zna, možda sa godinama od njega dobijemo i nešto poput neprežaljene „Changes“ Tupaca Shakura, iako zasad ostaje prostora za razvoj, što pokazuje i gruba „Stretch“, koja se dala malo bolje razraditi. Sa novim albumom 50 Cent nije zasjao u punom sjaju, ali ostavlja dojam da će sa vremenom iz bijesnog gangstera sazrijeti u mesiju nove generacije, koji će svijet gledati nekim drugim očima.
Hits 1332

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42