MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2020
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 19 Listopad 2020
Žanr Pop-Rock
Length 34:28
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2020
Država Hrvatska
Etiketa Universal Music Hrvatska
Catalog Number 3516452
Edition details objaljeno: 23.10.2020. (20.11.2020. - LP), producent: Srđan Sekulović Skansi
Tags Srđan Sekulović Skansi Universal Music Hrvatska Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli

Review

Emisije kao što su „The Voice“, „Zvijezde pjevaju“, „Tvoje lice zvuči poznato“ i slično imaju svoju publiku, natjecatelje i smisao. Neke su manje-više zabavljačke, ali ova emisija „The Voice“ je ipak posebna. Jer, u njoj se pojavljuju neafirmirani pjevači oni koji su mladi ili oni koji to više i nisu, prolaze audiciju, napetost prvoga nastupa u kojem ispadnu ili ih netko od velikih zvijezda uzima u svoj tim, kako bi dalje predano s njima radio i iz njihovih glasova izvukao maksimum. U dugotrajnom procesu, stavljeni su pred brojne izazove interpretirajući tuđe, često izuzetno zahtjevne kompozicije. Pri tome se i karakterno otkrivaju, pri čemu stječu simpatije publike koja je u konačnici i presudna za uspjeh. Tijekom cijele sezone, razvija se ovdje natjecateljski duh, izgrađuje osobnost pjevača, ali i njihovo međusobno prijateljstvo i solidarnost. U konačnici, anonimni dobivaju priliku i odskočnu dasku koju poneka uspijevaju iskoristiti. Po svemu sudeći, Vinko je izgleda svoju pruženu priliku uspio kvalitetno realizirati.

Ovaj skroman 26-godišnji mladić iz Čapljine, ispao je u prvoj sezoni „The Voicea“. No, to ga nije pokolebalo, već je i dalje radio na sebi, razvijao svoje samopouzdanje te ponovno nastupio u trećoj sezoni iste emisije. Finali nisu nikada do tad bili toliko neizvjesni. Naime, u oštroj konkurenciji ostalih finalista koju su činili Filip Rudan, Albina Grčić i Bernarda Bobovečki, Vinko je na kraju postao apsolutni pobjednik, osvojivši čak 41,94 posto glasova. Nezaboravna je bila njegova nadahnuta i emotivna izvedba pjesme Dine Dvornika „Pelin i med“, a publiku je potpuno raspametio duetom s Davorem Gopcem u kojem je izveo veselu i zafrkantsku pjesmu „Pinokio“. Obje pjesme možemo naći na ovom albumu.

Nakon uspjeha u emisiji, Vinko se povezao s pratećim bendom Talvi Tuuli. Uz Vinka, bend sačinjavaju Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. Snimanje albuma usporila je novonastala COVID-19 situacija, ali su ga na kraju srećom uspješno priveli kraju. Najavili su ga nekim singlovima i videospotovima: pjesmama „Pelin i med”, „Samo da ti si tu“, „Nauči me” i najnovijim „A Quiet Storm“. Spot „Samo da ti si tu“ režirala je Mare Milin, a montirala Maida Srabović. Naravno, bit ćemo iskreni, zvuk pa i spot s vožnjom u automobilu podsjeća na „Kings Of Leon“, samo bitno čišće izvedbe i produkcije, ali Vinko od tog utjecaja nije bježao jer, sjetimo se, još je u „Voiceu“ otpjevao njihove pjesme „Pyro“ i „Use Somebody“. Ipak, Vinkova „Samo da ti si tu“ je kao neka „pjesma ceste“ koja će vjerojatno poprilično odzvanjati u zvučnicima automobila. Slična bi sudbina mogla zadesiti i pjesmu „Nauči me“, u kojoj Vinkov siguran vokal kvalitetno dopunjavaju prateći vokali. Četvrti singl s albuma jest upravo nedavno objavljena pjesma „A Quiet Storm“, koju je Vinko napisao na engleskom. Aranžerski je jednostavna, no prožeta dubokim emocijama, a Vinku je izuzetno draga i kaže da je za nju posebno vezan.

Osim ovih pjesama, ovdje su i mnoge druge. Primjerice, „Izgubiti neću dah“ - zanimljiv duet s Petrom Perišić, još jednom natjecateljicom iz „Voicea“, zatim „Dobro je“ - pjesma o neuzvraćenoj ljubavi, balada „Dan po dan“ zanimljiva aranžmana, gradacije pa i izvedbe koje se ne bi posramili niti neki talijanski pjevači te „Velika ljubav“, koja započinje prebiranjem po klaviru da bi se postupno razvila u jednu dirljivu i kompletno odsviranu ljubavnu priču.

Vinko Ćemeraš napravio je vrlo kvalitetan debitantski album. Štoviše, čini se da se u odnosu na svoje nastupe u „The Voiceu“ vokalno dodatno izgradio. Pri tome treba naglasiti i vrlo kvalitetnu, čistu produkciju Srđana Sekulovića-Skansija, koji je i napisao većinu pjesama. Spomenimo da su tri pjesme djelo Aljoše Šerića, dok su Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli autorski supotpisali dvije pjesme. Možemo zaključiti: Vinko je dosanjao svoj san, dokazavši da je mlad i perspektivan pjevač te napravio album koji će ne samo oduševiti njegovu publiku, već mu i otvoriti mnoga vrata u budućnosti.

Ivica Perica

Hits 677

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma