MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Rock
Length 53:22
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Velika Britanija
Etiketa Triple Echo Records
Tags

Review

Joy Division, New Order - Bad Lieutenant. Nakon što je Peter Hook napustio New Order, Bernardu Sumneru nije palo na pamet da završi glazbenu karijeru i nastao je Bad Lieutenant, u kojemu su se uz Sumnera okupili bivši Blurov basist Alex James i New Orderov Phil Cunningham, a na albumu je gostovao i još jedan član bivšeg banda, Stephen Morris.
 
Never Cry Another Tear hoda već duboko utabanim stazama New Ordera, iako je naglasak stavljen na prvoklasne gitare za što je zaslužan karizmatični trojac. Dojmljiv početak albuma predvodi najavni single Sink Or Swim, u kojemu po tko zna koji put dominira Sumnerov bezvremenski vokal, koji jednako dobro zvuči kao i prije 20 godina. Twist Of Fate kao da je stvoren za drugi singl s albuma, iako favorita treba tražiti u sjetnoj Summer Days, u kojoj se Sumner prisjeća nekih boljih i davno prošlih vremena. 
 
Drugoj polovici albuma, možda nedostaje prave inspiracije, ali to se zasigurno ne može reći za pjesmu This Is Home u kojoj do izražaja dolazi Jake Evans, čiji vokal konačno dobiva dominantnu funkciju, dok sama izvedba zaziva legendarne The Smithse. Dynamo je pjesma koja plijeni pažnju žestokim gitarističkim rifovima iako su osjetno zapaženi bubnjevi Matta Evansa, još jednog suradnika na albumu koji umajnjuje dominaciju elektornike koja je toliko dominirala na zadnja 2 albuma New Ordera.
 
Sumner je imao više kreativne slobode što pokazuje i Walk On Silver Water, križanac nekoliko glazbenih žanrova sa neizostavnom kompozicijom gitara koje će očito obilježiti Bad Lieutenant. U cjelini, albumu se može prigovoriti poveća ujednačenost materijala, iako je neosporna činjenica da su sve pjesme izvedene sa maksimalnim angažmanom cijele ekipe, koja ima potencijal da dohvati slavu svojih prethodnika. 
 
Bad Lieutenant je New Order nakon New Ordera, što treba shvatiti u pozitivnom smislu, jer iza njega stoji Sumnerov neumoljivi potencijal, koji će bendu pridodati emotivniju i rafiniraniju glazbenu notu.
Hits 1524

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42