MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bag Raiders


Bookmark

Data

Released Listopad 2010
Format Albumi
Vrsta House / Alternative dance / Club/Dance
Dodano Četvrtak, 26 Svi 2011
Žanr Electronic
Length 46:52
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Australija
Etiketa Modular Recordings
Catalog Number 129
Edition details Datum objave: 1. 12. 2010.; Produkcija: Bag Raiders
Tags

Review

Elektronički duo iz Sydneyja napokon je objavio svoj debi album. Duo čine DJ-i Chris Stracey i Jack Glass. Rijetko koji izvođači podignu takvu prašinu oko prvog albuma kao što su to učinili oni, što mogu zahvaliti svojoj dugogodišnjoj karijeri na dance floorovima. Od 2007. duo je izdavao EP svake godine: Fun Punch (2007), Turbo Love (2008) and Big Fun (2009).

‘Castles In The Air’ je savršen uvod u album, bezbrižan i topli instrumental koji je potencijalni ljetni hit sa zaraznim beatom.

‘Sunlight’ je energetska funky stvar koju je inspiriralo sunce i ljeto u Australiji, i kao i većina pjesama na albumu, ima poseban ljetni ugođaj koji mi Europljani drugačije doživljavamo i upravo zato nam je tako zarazan i pristupačan.

Kao prošlogodišnji samostalni singl duo je izdao „Shooting Stars“ koji je završio u top 50 australskih singlova godine, na kojoj se osjeća utjecaj MGMT-a i njihovih psihodeličnih ritmova.

Od pjesama još treba istaknuti ‘So Demanding’ s njenim funky disco ugođajem i laganim beatovima, ‘Prelude’ s odličnim klavirskim uvodom i općenito melodijom kroz cijelu stvar i ‘Golden Wings’ koji je kontrast u odnosu na ostalo jer ima pomalo mirniji razvoj melodije koji privodu album kraju.

Sve u svemu, Bag Raidersi su uspjeli zadiviti svojim prvijencem, koji nije možda nešto najoriginalnije, ali je kao stvoren za sve koji vole poslušati dobar funky electro-pop. Naš prijedlog za slušanje za toplih ljetnih dana.

Ivan Kranjčević

Hits 1449

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42