MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Believe


Bookmark

Data

Released Lipanj 2012
Format Albumi
Vrsta / Dance-Pop / Teen Pop
Dodano Srijeda, 16 Prosinac 2015
Žanr Pop
Length 48:09
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2012
Država Europa
Etiketa Island Records
Catalog Number 602537016730
Edition details objavljeno: 15.6.2012.; produkcija: Scooter Braun i Usher; snimano: 2011. - 2012.
Tags Justin Bieber Island Records Usher Scooter Braun

Review

Medijski balon koji su svojim suludim internetskim angažmanima fanovi i mrzitelji napuhali oko Justina Biebera je otišao u takve razmjere da svatko ima stav o njemu, čak i oni koji nisu čuli nijednu njegovu pjesmu. I jedni i drugi su pri tome poprilično iritantni - dok su obožavatelji svojedobno pokrenuli temu Bieberconda na Twitteru kao povod za tepanje Justinovom penisu, mrzitelji su također pretjerali s pokušajima da njegovu turneju odvedu u Sjevernu Koreju u vrijeme nuklearne krize. I jedni i drugi sad su odgovorni za ono što se dogodilo - od prosječno talentiranog Justina Biebera stvorili su najveću zvijezdu današnjice.


Komercijalna pop glazba rijetko nudi vrhunske umjetničke doživljaje, no ruku na srce, da je do onog što stvara, Justin Bieber nikad ne bi uživao ovakav status kakav uživa. Believe, kao njegov najambiciozniji projekt do sada, pokušava promijeniti gotovo isključivo medijsku ličnost Biebera u glazbenika Biebera, no pomiješanim idejama i konceptima samo pokazuje da to neće ići tako lako.

Agresivan početak albuma ne nudi mnogo, no označava određeni zaokret u zvuku mladog pjevača. House aranžmanima prati posljednje albume Rihanne i Britney Spears, a u Boyfriendu reproducira imidž imenjaka mu Timberlakea. Kopiranje kolega i nije najčasniji postupak na svijetu, no ako bi to označilo odmak od sladunjavih pjesmuljaka poput Baby, neka mu bude.

Nažalost, nije tako. Već nakon pete pjesme, Bieber se vraća u sirupasti pop kojim je osvojio srca djevojčica prije puberteta i tako nastavlja do kraja albuma. Većinom se radi o mid-tempo baladama kroz koje Justin istražuje raspon novog vokala koji mu je donijelo odrastanje, a sve to uz gostovanja sveprisutnih Drakea i Nicki Minaj. Pri tome su tekstovi svi redom načičkani klišejima – od toga kako svi trebaju biti voljeni do vjere u sebe kao izvora snage. Je li tome uzrok njegovo slabo obrazovanje (pop zvijezde nemaju vremena ići u školu) ili nešto drugo bilo bi pretjerano analizirati, no Bieber cijelo vrijeme zvuči kao da uistinu misli to što pjeva.

Koliko god sva ta mržnja prema Bieberu bila bijedna i neosnovana, mlađahna zvijezda će ipak morati smisliti neki drugi način da tome stane na kraj. Iako najavljivan kao album koji će konvertirati mrzitelje u fanove, Believe nudi mnogo više razloga za neodlučne da prijeđu na tamnu stranu.

Ivan Glazer

Hits 836
Under the Mistletoe « Under the Mistletoe Justin Bieber Albumi Kronologija Believe Acoustic » Believe Acoustic

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42