MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2013
Format Albumi
Vrsta / Teen Pop
Dodano Srijeda, 16 Prosinac 2015
Žanr Pop
Length 36:22
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2013
Država Europa
Etiketa Island Records
Catalog Number 602537284399
Edition details objavljeno: 29.1.2013.; produkcija: Justin Bieber, Dan Kanter, Tom Strahle, Da Internz, Aaron Michael Cox, Teddy Riley i Benjamin Fekete; snimano: 2012. - 2013.
Tags Island Records Justin Bieber Benjamin Fekete Teddy Riley Aaron Michael Cox Da Internz Tom Strahle Dan Kanter

Review

Fan baza Justina Biebera je jedna od najjačih na svijetu, no mimo njih Justin Bieber i nema puno. Kad izuzmete Beliebere, ne postoje druge osobe koje sporadično slušaju njegovu glazbu, airplay koji dobiva gotovo je nikakav, a njegovu glazbu nikad nećete čuti ni u klubovima. Obzirom da se Bieber bavi vrstom glazbe u kojoj je imperativ zarada, nema mu druge nego da sve načine zarade okrene prema fanovima. Obzirom na opsjednutost i histeriju, oni su na takvu igru i više nego spremni. Mladi Biebera stoga svako malo izbacuje akustične, live i albume remikseva, a fanovi to rado kupuju i tweetaju o tome.

Believe Acoustic je novi proizvod za fanove: ogoljena verzija drugog Justinovog službenog albuma, Believe, koji je na top listama bio točno onoliko koliko je trebalo svakom fanu da nabavi svoj primjerak. Justin i gitara glavni su sastojci ovog albuma remikseva koji bi trebao dokazati Bieberovu artističku stranu, ali i podsjetiti na davne dane kad je nemutirani mladac nastupao na Youtubeu pod imenim Kidrauhl.

Glavni problem je što ogoljenost Bieberovog opusa najbolje upućuje na tragičan nedostatak sadržaja. Da su Bieberove pjesme bile kantautorski dragulji koje je produkcija tek obogaćivala, ovaj album bi vjerojatno uspio, no ovako samo naglašava problematičnost matičnog albuma koji se previše oslanjao na najaktualnije produkcijske trendove, a ne na pjesme koje stoje iza te silne mašinerije. Nešto bolja situacija nastaje na novim pjesmama koje su pisane prvenstveno za gitaru, no i tu je jasno da Bieber talenta za tako nešto nema.

Svoju umjetničku stranu Justin Bieber će tek morati dokazati. Gitara automatski ne označava kvalitetu, a vokalna praćnjenja (koja ne leže i u tom pogledu slabašnom Bieberu) ne garantiraju emocionalnost pjesme. Vokalne vježbe, bolji tekstopisci i autori pjesma bi mogli u budućnosti popraviti situaciju, no sve negativne kritike uperene prema Bieberu kao glazbeniku, iako bazirane na medijskim pretpostavkama, još uvijek stoje kao točne.

Ivan Glazer

Hits 897
Believe « Believe Justin Bieber Albumi Kronologija Purpose » Purpose

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42