MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Video
Vrsta Rock / Indie / Indie rock
Dodano Petak, 14 Listopad 2011
Žanr Indie
Broj diskova 2
Edition date Lipanj 2008
Država V. Britanija
Etiketa Parlophone
Tags

Review

Ovaj bend, poznatiji po narko navikama svog prvog čovjeka, nego po kvaliteti glazbe izbacio je dupli živi paket za svaki audio i video svirač. Oh What A Lovely Tour je cijelokupni koncert iz prosinca prošle godine u Škotskoj u trajanju ravno jedan sat i dvadeset i tri minute kojem je prisustvovala masa ljudi. Ti Škoti, svi ludi skaču gore – dolje i plješču te glasno pjevaju dok Dohetry u odjelu vodi paradu prosječnog benda koji je imao sreću da im frontmen jebe poznatu manekenku bez mjere u opijatima. Baš kao i mladi Pete.

Dok je bio u The Libertines, on i Barat proglašavani su novima Strummerom i Jonesom za klince bez posla i volje da zarade 5 funti za pljuge, ljudima koji će vam doći u stan i pjevati Guns of Brixton dok policija dolazi razbucati zabavu; tu je poznat samo po tome da je dobro ako se i pojavi na koncertu i to u bilo kojem stanju i na bilo kojem sranju, samo da je prisutan.

Dok je koliko – toliko priseban, ne može mu se poreći da nije talentiran, to se vidi po Carry On Up In The Morning – pjesmi o problemima ustajanja prije 11, bolesti koja u nekom periodu života muči baš sve i po Delivery sa stadionskim refrenom pa čak i po Fuck Forever, pjesmi puno boljoj od Oasis i Live Forever.

Još kad se sastav prezentira u odjelima i kamera ode u crno bijele – vode, dobiva se značaj da gledate epitaf jednog bitnog benda i da je stvar posve svršena, a Dohetry u grobu prije tridesete. Tada se RGB spektar opet upali i vidite bend koji svira iz sve snage jer ne zna da li će svirati opet jer bi crack i Pete se opet mogli družiti. I koliko dugo će to druženje potrajati.

A to je tužna slika.

Antonio Hadrović

Hits 1514

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42