MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2011
Format Albumi
Vrsta Punk pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Punk/New Wave / Punk-Revival
Dodano Subota, 24 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 42:17
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država SAD
Etiketa MRI
Catalog Number 1101
Edition details Datum objave: 25. 4. 2011. (UK) 26. 4. 2011. (ostatak svijeta); Snimano: 1.- 25. 6. 2010. Valve Studios Dallas, TX The Tackle Box Hollywood, CA; Produkcija: Jarinus i Mitch Allan
Tags

Review

Bowling for Soup već dugi niz godina igraju ulogu teksaških pop-punk komedijaša. Nešto kao manje komercijalna verzija Blink 182 – u svakom slučaju, manje eksponirana verzija. Možda su najpoznatiji po ekstra poskočici 1985, sa njihovog albuma A Hangover You Don't Deserve iz 2004., taman u vrijeme kad je retromanija i nostalgija za 80-ima bila u punom zamahu. Također, oni su jedan od onih duhovitih bendova koji imaju barem jednog izrazito debelog člana sa začudno dobrom kondicijom.

Njihov je vrhunac bila 2004. godina, a Fishin' For Woos igra na tu kartu. Ovo je već jedanaesti studijski album ovih veseljaka, koji se drže davno zacrtane power pop – punk melodiozne matrice. Prošle godine planirali su izdati EP, da bi se to ove godine ipak pretvorilo u LP. Nimalo ozbiljan LP, koji ne tlači sa nekom evolucijom zvuka, benda ili tekstova, nego donosi 12 pjesama pozitivnog karaktera koje tjeraju na tupkanje nogom uz ritam ili pljeskanje. To je standardni optimistični soundtrack za komedije o životu na faksu ili filmove braće Farrelly. Sigurno je to da su 2004. bili zanimljiviji, što ih je automatski činilo i više eksponiranim u medijima. Danas ih baš nećete vidjeti na MTV-u, ali onda opet, nije kao da je današnji MTV glazbeni kanal.

Pjesme kao S-S-S-Saturday, Smiley Face i Graduation Trip očigledno su proizvod ekipe koja ne želi odrasti, ali to uopće nije loše. Isto vrijedi i za Turbulence i Here's Your Freakin' Song. Navedene trake, kao i cijeli album, zadovoljit će njihove fanove svjetoširoko, posebice u Americi, gdje su BFS dragi gosti na open air festivalima. Zašto? Zato što dobro sviraju, nisu dubokoumni, puni su energije i dižu raspoloženje. Iako zvuče isto kao i prije pet godina (ako ne i deset), nisu usporili, postali dosadni ili krenuli u neko sazrijevanje i eksperimentalne albume. Danas su to obiteljski ljudi koji se pretvaraju u tinejdžere kad sviraju. Zato se ovakvo izdanje i ne treba pretjerano analizirati; jednostavan je to album kojeg bi idealno bilo slušati na nekom road tripu u kombiju niz morsku obalu, svejedno na kojem se kontinentu nalazite. Tračak suncau vašem mp3 plejeru.

Vuk Oreb

Hits 1040

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima