MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2011
Format Albumi
Vrsta Blues
Dodano Subota, 12 Ožujak 2011
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država USA
Etiketa Sony Legacy
Tags

Review

Miles Davis, jedan od najpoznatijih jazz muzičara, svojim djelom Bitches Brew pokrenuo je lagani tok fusiona kao nove podvrste jazz galzbe. Bitches Brew Live donosi nam zanimljiv presjek pjesama s tog stanovitog albuma koje odišu tipičnosti Milesova skladanja i kompozicije, a još više njegovim talentom i ljubavi prema jazzu.
 
Na albumu je prisutan življi pristup pjesmama, instrumenti poput gitare, saksofona, klarineta, klavijatura, bubnjeva, sve što je tada postalo obilježje nekakvog fusion pokreta koji se ne samo stvarao na principu eksperimentiranja sa jazzom, već je i bio glazba drugačijeg tipa koju su mogli prihvatiti i ljudi izvan samog žanra. Glazba nosi energiju koja je nekako najavljivala određenu „žestinu“, veći i oštriji pristup jazz glazbi i svakako svi koji su sudjelovali na albumu su ostavili svoj trag koji je bio baš taj zadnji pečat inovativnosti. Ono što bih htio izdvojiti su stvari poput Spanish Key, i Miles Run The Voodo Down koje su dakako zanimljive glazbenom konstrukcijom, ali su i drugačije.
 
Također tu se još nalaze, naslovna Bitches Brew i Sanctuary. Ono što je bitno za samu koncepciju je Milesovo približavanje rock standardima, stvaranje nekakve nove glazbe i pretakanje svega toga u jedan fusion žanr, koji će kasnije dobiti svoje mjesto u glazbi, ali se i dakako razvijati, te će zauzimati sve veću važnost u kombiniranju jazza sa drguim žanrovima.
 
Album koji svakako vrijedi poslušati, ne samo zbog njegove važnosti u jazz glazbi, nego zbog toga što je zanimljiv eksperiment Miles Davisa i glazbenika kojima se okružio pri stvaranju ovog albuma. Oni koji su ljubitelji jazza i bilo kakvog drugog pristupa jazzu će sigurno uživati u ovome albumu. Oni koji vole poslušati dobru galzbu, eksperimentirati sa žanrovima, ili jednostavno poslušati jedan eksperiment, također su dobrodošli da poslušaju, zasjednu u fotlju i uživaju u jednom masterpieceu u glazbi.

Autor: Matej Devčić
Hits 1290
Kind Of Blue « Kind Of Blue Miles Davis Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42