MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Noć nek' tiho svira


Bookmark

Data

Released Listopad 2011
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Četvrtak, 20 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 37:15
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2011
Država Croatia
Etiketa Aquarius Records (2)
Catalog Number CD 400-11
Edition details Produkcija: Oliver Dragojević i Stjepan Hauser
Tags

Review

Ako sam prošle godine za novi album Olivera Dragojevića (od kritičara pohvaljen, ali o tom nećemo) bilo nešto prekritična, najviše mu zamjerajući predvidljivost, neinventivnost, neorginalnost i slično (što je u biti možda i previše za očekivati od jedne etablirane legende poput Olivera od koje se očekuje očekivano) - to sve, kao da me je netko bitan zaista i pročitao i poslušao  (naravno da nije, ali nekako mi je to lijepo pomišljati) - se desilo na ovom albumu. Ne mislim da je kritičan sastojak za ovakav rezultat Stjepan Hauser , jer da Oliver to nije htio i želio, opet ove suradnje ne bi bilo. S druge strane ne mislilm niti da Stjepan Hauser nije prebitan sastojak za ovakav rezultat: jer da nije bilo njegove želje, točnije "životnog sna" (ako sam dobro shvatila) da s legendom napravi zajednički album - opet ove suradnje ne bi bilo.

Štonob i se reklo: "Match made in heaven" (suradnja dogovorena na nebu, op.a.)

Mladi je čelist zajedno sa svojom drugom polovicom Lukom Sulićem u "2cellos" već na njihovom debi albumu pokazao nevjerojatan "kliker" i izuzetno jaku umjetničku osobnost i senzibilnost.

A Oliver je, radi čega sam naročito sretna i moje je divljenje tim veće, iskoračio od samog sebe (barem onog vidljivog na albumima) i pokazao veliku hrabrost udruživši se u totalno neobičnu kombinaciju s toliko mlađim čelistom (dokaz da godine i razlike nisu bitne) čiji je rezultat crossover koji pod nijednom varijacijom i interpretacijom uratka ne može i ne smije imati niti podcjenjivački niti osrednji komentar, kao što se često za crossovere podrazumijeva ili ih se tako ocjenjuje.

"Noć nek' tiho svira" je vrlo komorna izvedba starih Oliverovih evergreena i nije album za svakoga.

I ne treba niti biti. Ali dragulj će prepoznati svatko.

Anastazija Vržina

Hits 1080
Samo da je tu « Samo da je tu Oliver Dragojević Albumi Kronologija Familija » Familija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42