MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / New Age / Electronica
Dodano Nedjelja, 23 Listopad 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Njemačka
Etiketa EMI / Dallas Records
Tags

Review

 

Enigma je jedan od onih opskurnih glazbenih sastava koji se asocira sa svojim osnivačem Michaelom Cretuom, glazbenikom osebujnog glazbenog stila. Sam projekt uvijek je bio i ostao skladna kombinacija elektronike i klasične sakralne glazbe, no nakon albuma The Screen Behind The Mirror ostali albumi zvučali su kao bezuspješni pokušaji dosezanja stare slave koju su utemeljila prva 3 odlična albuma.
 
Iznimka nije niti novi Seven Lives Many Faces, iako se osjeti utjecaj različitih kulturoloških zvukova što je Cretu najavljivao već i prije samog izlaska novog albuma. Ipak, krajnji rezultat je sasvim solidna kompozicija pjesama koje „jesu Enigma“, ali im fali prepoznatljivih hitova koji su i izdignuli cijeli projekt na noge. Ono što je bilo najbolje kod takvih pjesama su bili ženski vokali i „uzvišena „ tematika, kojih na Seven Lives Many Faces, kao i na prethodna 2 albuma, ima tek u tragovima.
 
Prvi singl sa albuma, Seven Lives, jedina je pjesma koja će ostati zapamćena sa albuma, u kojoj se mješaju utjecaj moderne i klasične glazbe prekriveni prepoznatljivim vokalom Andru Donaldsa, koji je već osigurao Enigmi neke od prijašnjih hitova. Touchness je još jedna skladba koja ide u prilog kvalitete prve polovice albuma, u kojoj se ističu lakopamtljiv refren i vrsna instrumentalna melodija, no iznenađujuće je dobra Same Parents, pjesma u koja ističe ravnopravnost ljudskih bića kombinirajući ju sa osebujnom glazbom. Hell"s Heaven elektronikom je nabijen instrumental kojime završava zanimljiv dio albuma, ostavljajući mjesta pomalo pretencioznom i neuspješnom eksperimentiranju sa glazbom različitih ugođaja. Ne treba zaboraviti niti solidnu Fata Morganu, ali opći je dojam ipak da je album još jedna slabija kopija prethodnog. No, ljubiteljima Enigme to ionako neće smetati …
 
Hits 431

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42