MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Twelve Stops and Home


Bookmark

Data

Released Lipanj 2006
Format Albumi
Vrsta Power pop / Soft rock
Dodano Ponedjeljak, 28 Ožujak 2011
Žanr Pop
Length 56:21
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2006
Država UK
Etiketa Island / Aquarius Records
Edition details Producenti: The Feeling, Andy Green.
Tags

Review

Englezi kao nacija su dosta zanimljiv puk. Voze po krivoj strani i stavljaju mlijeko u čaj što je jednako genocidu nad toplim napicima. Kakvi su u stvarnom životu – takvi su i u glazbi, rade puno svačega ali po Zakonu velikih brojeva™ iz toga nešto dobro mora ispasti.

Zadnje dobro s Otoka su Roots Manuva i Hard-Fi, a sada stiže ovaj kvintet iz Sussexa koji želi pisati direktan, zarazan i pametan pop sa tankim premazom različitih utjecaja od The Beatles i Queen do The Carpenters. Album im izlazi osmog lipnja a pošto SoundGuardian raste iz dana u dan nenormalnom kvalitetom i količinom tekstova, uspjeli smo se dočepati promo kopije albuma dva tjedna prije izlaska te legitimno mogu zaključiti kako će ovi Britanci (konačno) biti veliki.

Ime im je The Feeling, a nastupni album je imena Twelve Stops and Home. Prvi singl zarazne melodije i malo uznemirujućeg spota zove se Sewn i vrti se već neko vrijeme na gazbenim kanalima. U bendu ih je pet i to redom: Dan Gillespie Sells kao tekstopisac i tamna osovina Lennon – McCartney u jednoj glavi, Richard Jones na basu i Paul Steward na bubnjevima te Kevin Jeremiah na gitari te Ciaran Jeremiah na klavijaturama. Iako su na sceni svježi, zanat su brusili kao studijski glazbenici na brojnim projektima različitih izvođaća.

Iako su na svakog člana utjecali različiti glazbenici dovoljno je citirati pjevača Dana da "želi biti kao Kevin Carpenter u tijelu Neil Younga. U Freddie Mercuryjevim hlačama."

Gore rečeno govori dovoljno. Strepite i slušajte.

Antonio Hadrović

Hits 1118

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42