MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Mi Plan


Bookmark

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Latino
Dodano Srijeda, 21 Rujan 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2009
Država UK
Etiketa Universal Music Latino
Catalog Number 13318
Edition details 11. 9. 2009. (Njemačka, Austrija i Švicarska) 14. 9. 2009. (UK) 15. 9. 2009. (SAD i Meksiko) 17. 9. 2009. (Brazil)
Tags

Review

 

Nakon 3 uspješna studijska albuma od kojih se posebno istaknuo posljednji Loose, čiju je produkciju u velikoj mjeri potpisao sveprisutni Timbaland, Nelly Furtado odlučila se na zaokret u karijeri sa odlukom da četvrti album bude u potpunosti otpjevan na španjolskom jeziku.

I tako je pred nama Mi Plan, skromno djelo koje je Nelly napravila za svoju dušu. Da Nelly može napraviti dobru pjesmu na španjolskom, pokazala je već sa odličnom Te Busque na već spomenutom albumu Loose, no Mi Planje za razliku od prijašnjeg albuma, koji se koncentrirao na R&B-u, u potpunosti okrenut latino popu, kojim prevladava blagi zvuk gitare. 

Ozbiljan manjak albuma je nedostatak prodornih hitova, iako to ne znači da Mi Plan nema svojih trenutaka. Pritom osobito mislim na favorita Mas, laganu i poletnu pjesmu koja osvaja prvenstveno jednostavnošću melodije i nenametljivim vokalom samozatajne Nelly, koja očito zna kako podići emocionalnu razinu albuma. Užitak predstavlja i uvodni single Manos Al Aire, posebice početak pjesme, gdje zvuk akustične gitare odlično podiže sam ritam pjesme. Mi Plan nastavlja tradiciju uvodne dvije pjesme iako se glavnim adutom pjesme pokazao vokal Alexa Cube, dok se emocionalno zahtjevnijom pokazala balada Silencio.

Sueños je jedna od onih pjesama koje imaju potencijal, ali očito nisu dovoljno razrađene jer je krajnji rezultat tek melankolična kombinacija vokala Nelly Furtado i Alejandra FernandezaBaja Otra Luz bi pod Timbalandovom paskom prerasla u rasni R&B superhit, no i ovako djeluje zanimljivo i opuštajuće, nabacujući latino beatove u prozaičnom refrenu. Ostatak albuma prosječna je pjesmarica u kojoj se niti jedna pjesma posebno ne ističe -Vacación zvuči kao kopija neke druge pjesme, Como Lluvia preuzima dosta elemenata od Sueños, dok Fuerte predstavlja još jedan neiskorišteni potencijal albuma. 

Mi Plan je album koji još jednom potvrđuje Nelly kao ozbiljnu glazbenicu, i u kojemu treba uživati, neovisno o propuštenim prilikama za grandiozne hitove.

 

Soundguardian 

Hits 579
Nelly Furtado Albumi Kronologija The Spirit Indestructible » The Spirit Indestructible

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42