MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Ride


Bookmark

Data

Released Ožujak 2017
Format Albumi
Vrsta / Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop
Dodano Srijeda, 03 Svi 2017
Žanr Pop
Length 45:37
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2017
Država Europa
Etiketa Nelstar Entertainment Inc
Catalog Number NSM 002-4
Edition details objavljeno: 31.3.2017.; produkcija: Mark Taylor; izvršni producent: John Congleton; snimano: Elmwood Recording, Dallas, Texas
Tags John Congleton Mark Taylor Nelly Furtado Nelstar Entertainment Inc.

Review

Ovo je šesti studijski album koji je u ožujku ove godine izdala Nelly Furtado za vlastitu izdavačku kuću, Nelstar Music. The Ride donosi ukupno 12 pjesama koje pričaju priču o usponima i padovima u životu, a naročito što se tiče međuljudskih odnosa i romantične ljubavi.

Pjesme na ovom albumu raznovrsnih su stilova, puno je tu varijacija na temu ljubavi i raznovrsnih vokalnih izvedbi pjevačice pa se tako tu može naći nešto R&B-a, synth-rocka, balada pračenih na klaviru i pokoja natruha indie žanra. Na vožnju krećemo uz Cold Hard Truth i distorziranu gitaru koja započinje priču o oslobođenju iz začaranog kruga međuljudskih odnosa uz stihove „I Can Make it Without You...“ koju slijedi synth-rock stvar Sticks & Stones potpuno izvan ičega što bismo povezali s dosadašnjim izričajem mlade Furtado. Spomenute balade pračene klavirom su Carnival Games puna snažnih udaraca bubnjeva i Phoenix. Posljednja je ujedno i zadnja pjesma na albumu koja nosi izlizanu poruku o ponovnom rađanju i uzdizanju iz pepela nakon potpunog uništenja.

Live stilom podsjeća na njene ranije pjesme poput primjerice Turn off the Lights, ali tu završava svaka sličnost s ranijim radom. Paris Sun na prvi takt izaziva usporedbu s pjesmama Goldfrappa, pa čak i zbog glasa Nelly ali najviše zbog distorzirane podloge i sraza različitih melodija. Magic zvuči poput pjesme iz radionice La Roux, puna je disco ritmova i generalno pozitivne energije. Energija je ono što se provlači kroz čitav album, bilo da se radi o baladama ili ostalim pjesmama, Nelly daje svu energiju u ono što pjeva i to ga podiže na nešto višu razinu nego što bi bio da nema tog faktora. Primjerice, Tap Dancing je najobičniji „filler“, a nekog velikog hita zapravo i nema.

Bilo kako bilo, Furtado je ispričala svoju priču i tešku životnu situaciju i ono što treba cijeniti na ovom albumu je upravo njena strast kojom je to učinila, a koju možete čuti u svakoj noti koju proizvede njezin glas. Rekavši to, treba imati na umu da su ostali aspekti albuma prilično mlaki, nezamjetni, na momente možda i isforsirani i neiskreni, a to ne volimo.

Karla Dobranić

Hits 1034
The Spirit Indestructible « The Spirit Indestructible Nelly Furtado Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42