MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Manic

Bookmark

Data

Released Siječanj 2020
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 13 Travanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 47:36
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2020
Država Europa
Etiketa Capitol Records
Catalog Number 00602508243707
Edition details objavljeno: 17.1.2020.; snimano: 2018. - 2019.
Tags Capitol Records Halsey

Review

S prvim singlom "Without me" objavljenim u listopadu 2018. godine, Halsey je napokon objavila svoj treći studijski album "Manic" 17. siječnja ove godine. "Manic" se znatno razlikuje od prethodna dva albuma, koji se manje više bave osobnim vlastitim "putovanjem". Iako su se obožavatelji na Twitteru žalili kako "Manic" nije tako "ljut" kao njena prethodna djela, snaga i emocija koju unosi u svoj vokal i dalje su prisutni na svakoj pjesmi. Album sadrži nekoliko kolaborativnih djela (uključujući tri odvojena interludija), ali velikim dijelom usredotočen je na stvarnost izlaska iz lošeg odnosa, prepoznavanje i prihvaćanje vlastitih grešaka i svjetlo na kraju tunela.

Halsey sama kaže da, iako "svaka pjesma ima svoj identitet", treba ih tretirati kao "polovice cjeline" i slušati ih zajedno. Druga pjesma, koja se u početku čini vrlo različitom od ostatka Halsejevih djela, je "You should be sad". Iako pjesma ima više country prizvuk, ja je sam ne bih klasificirao kao seosku pjesmu. Ipak se još uvijek slijeva u cjelinu albuma bez drastičnog odmaka.

Album je relativno kratak, svega 48 minuta, i odnos prema tome je subjektivan od slušatelja do slušatelja, doslovno, nekome tko argumentira kako je album sklopljen na brzinu i be prevelikih ideja nećete promijeniti mišljenje kao ni onome tko argumentira isto tako kako za kvalitetan rad nije bitna dužina izdanja. No, s objektivne strane, za žanr u kojem se "Manic" nalazi, za publiku kojoj je namijenjen, možemo reći da je iznadprosječno ostvarenje koje se može zavrtjeti i po klubovima i u samoći svoje sobe.

Dražen Plukavec

Hits 415

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42