MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2012
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B / Dance / Dance-Pop
Dodano Četvrtak, 23 Listopad 2014
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2012
Država US
Etiketa RCA
Catalog Number 88725-47223-2
Tags

Review

Nedavna smrt bezvremenske dive pogodila je, vjerujem, ne samo njezine fanove, nego i sve koji su imali priliku odrastati uz njezine pjesme. Iako se zadnjih godina povlačila po medijima više zbog obiteljskih afera i problema s drogom nego zbog kvalitetne glazbe, nitko nije očekivao ovakav prerani odlazak miljenice pop glazbe. Postavljajući standarde u pop glazbi, te utirući put bezbrojnim pjevačicama,Whitneyje često spominjan uzor, te ju se nesumnjivo može svrstati u najtraženije zvijezde 90-ih. Djevojka koja je oduzimala dah svojom nevjerojatnom vokalnom izvedbom, ljepotom i imidžem dobre djevojke, djelovala je kao da će trajati zauvijek, no nažalost, stvari često nisu onakve kakvima se čine pa tako ni Whitneyin dojam savršene osobe, koji se polako, ali sigurno, godinama urušavao. Prva “Best Of” kompilacija izašla je još 2000. godine na dva diska, podijeljena na balade i brže hitove u klupskim remix verzijama. Ova kompilacija vrlo vjerojatno ne bi ni vidjela svjetlo dana da nije nažalost došlo do gubitka ove velike pjevačice.

Početak albuma je simboličan: “You Give Good Love”, prvi singl s debitantskog albuma jednostavnog naziva “Whitney Houston” predstavlja početak njene karijere i cijele ove priče, nakon koje slijedi romantični klasik “Saving All My Love For You” te plesna poskočica “How Will I Know”. “Točku na i” prvom albumu ostavlja “Greatest Love Of All”, vjerojatno jedna od najotrcanijih balada u povijesti s pripadajućim video spotom. “I Wanna Dance With Somebody” predstavlja skok na drugi album, još jednostavnijeg naziva “Whitney” iz 1987. godine zajedno s pjesmama “Didn`t We Almost Had It All”, “So Emotional” i “Where Do Broken Hearts Go”. Bezvremenskom hitu “I`m Your Baby Tonight” nalazim jednu zamjerku, a to je da su stavili američku verziju pjesme, no to je ipak, stvar ukusa. Nezaobilazno je spomenuti naravno, “The Bodyguard” eru iz koje su proizašli njezini najveći hitovi “I Will Always Love You” i “I Have Nothing”, pjesme koje i ptice na grani već znaju. Zanimljivost vezana uz “I`m Every Woman” fantastičnu obradu pjevačke legendeChake Khanje ta da je upravo Whitney kao 15-godišnjakinja pjevalabackvokalena originalu. Na predzadnjoj “I Look To You” s posljednjeg, ne baš najbolje prihvaćenog istoimenog albuma iz 2009. gostuje autor pjesme R. Kelly te daje onu notu patetičnosti koja se mogla izbjeći. Posljednja pjesma “Never Give Up”, proizašla iz tvorniceJermainea Dupria i Bryan Michaela Coxa., prvi put je objavljena na ovom albumu. Za kraj, uspjela sam primjetiti da je “Just Whitney” iz 2002. potpuno izignoriran te da kompilacija ne sadrži niti jednu pjesmu s tog albuma, kao što su i zaobiđeni neki od velikih hitova, za koje se ipak moglo naći mjesta.

Iako očekivano, kako to u praksi biva sa svakom preminulom zvijezdom, masno se zarađuje na njenoj smrti (ponekad i bolje nego za života) i izlaze svakojaki albumi, neću biti cinična te ću reći da ovaj “Best Of”, sa svim svojim manjkavostima, ipak lijepo zaokružuje karijeru dive koja još zadugo neće ostati zaboravljena.

Jasmina Šašić

Hits 648
I Look To You « I Look To You Whitney Houston Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42