MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / Underground Rap
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Rap
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Viper Records
Tags

Review

 

Ova godina je dobro rodila što se tvrde političke repčuge tiče. Prvo Ice Cube, pa Ill Bill gdje je Immortal Technique gostovao i eto nas do njegove treće ploče. Prve u pet godina.Ovaj nasljednik Chucka Di Zacha dela Roche specijalizirao se u rimovanom pljuvanju do pete.
 
Felipe Coronel, kako mu je pravo ime, pola je kmica, a pola Peruanac koji živi u Harlemu tako da je osjetljiv i na Afriku, Južnu Ameriku te pola Sjeverne. Možda bi i repao o problemima sobova u Kanadi da tamo ima rodbinu. 
 
Ovaj album je miksan od strane disk džokeja imena Green Lantern koji je vrtio ploče i za Nasa i Busta Rhymesa kad mu je dosadila rimovana istina. Ovdje Felipe baca nove rime na stare teme u rasponu od G. W. Busha do Mumie Abu – Jamala i problema siromašenja Južne Amerike, međunarodnog monetarnog fonda, tajnih službi, socijalizma, slobode i sveg ostalog što muči mladog revolucionara u trenucima dok koristi onu drugu osmicu iz magičnog 888 principa. Ako ne znate o čemu se radi, pitajte tatu ili zadnje Titove pionire; berba 1983.
 
Naizgled, socijalna tematika predstavljena neprekidno kroz šesnaest pjesama može se činiti zamornom, ali količina puncheva po kvadratnom centimetru optičkog diska zaista zapanjuje te pokazuje kod koga bi Frenkie trebao uzeti instrukcije. Ovdje su samo dva: ... call up any major record label and ask them / but there"s some devils in disguise in hip hop / that belong at Republican fundraisers with Kid Rock / I hope one of my fans has one of your kids shot / and blames it on Acid, Prozac, and Slipknot uzet sa Reverse Pimpology, a drugi se krije u zadnjoj strofi Open your Eyes. 
 
Na albumu gostuje i Maya Azucena. Da, ona Maya Azucena što je nešto pjevala i sa Gibonnijem. Sranje je globalno.
 
Antonio Hadrović
Hits 1311

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42