MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2008
Format Albumi
Vrsta Rap
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Rap
Length 1:04:34
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Lench Mob Records
Tags

Review

 

Sa trideset i devet godina odvaliti ovako tvrd album nije mala stvar. Očito je 2008. godina pogodna za revitalizaciju karijere čak i ako vam ploču ne producira mitska brada Rubin Ricka. Ice Cube je, u osmom samostalnom komadu plastike sa šarenim omotom, zagrizao u klasičnu preseratorsko-socijalnu tematiku prisutnu na obje američke obale. Ali, Ice Cube ipak to radi sa određenim šarmom za razliku od mlađih kolega, bilo da su propucani devet puta ili nose flaster jer su se ogrebli u getu.
 
Producenata je ukupno dvanaest na ovoj, regularnoj, verziji albuma dok u iTunes verziji ima još par bonus stvari što je danas defaultna stvar kod prodaje binarnih datoteka za novac.
 
Usporedno sa Raw Footage izašao je i disk imena The Essentials sa kojim se malo požurilo jer i ovdje ima materijala koji zaslužuje mjesto tamo. To su pjesme broj 4. i broj 5. 
 
U Gangsta Rap Made Me Do It Ice Cube zvuči kao da recitira, ali zato isporučuje punch za punchem poput „…if I sell some crack, ain`t nothing to it / Gangsta rap made me do it / And if I die in Iraq, ain`t nothing to it / Gangsta rap made me do it."
Ova staroškolska kmica nije izgubila smisao za ironiju u Hollywoodu, očito.
Hood Mentality govori o važnosti obrazovanja i čitanja naspram mahanja pljucom i dilanja.
Eh, da. Ovo je prvi hip hop album koji umjesto uvodne stvari ima definiciju. Nepoznati muški glas objašnjava što je zapravo piroklastični tijek repanja kojim se Ice Cube svako malo hvali.
 
Sranje je zaista enciklopedijsko. 
 
Antonio Hadrović
Hits 1405

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42