MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Education, Education, Education & War

Bookmark

Data

Released Ožujak 2014
Format Albumi
Vrsta
Dodano Petak, 07 Studeni 2014
Žanr Rock
Length 45:59
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2014
Država UK
Etiketa Caroline Productions
Catalog Number EDUCATE02
Edition details Datum objave: 31.3.2014. Produkcija: Ben H. Allen III. Snimano: 2013. The Maze Studio, Atlanta.
Tags Kaiser Chiefs Caroline Productions Rock

Review

Kaiser Chiefs su jedan od onih bendova koji su poznati diljem svijeta, ali su svejedno uvijek negdje u pozadini mainstream scene. Usprkos tome, dečki u svojoj rodnoj Engleskoj uživaju prilično veliku slavu. Iza sebe imaju sveukupno pet albuma, jedan EP i osamnaest singleova. Oformljeni 2000. godine u engleskom gradiću Leedsu, široj masi najpoznatijem po istoimenom glazbenom festivalu, svoj prvi album Employment izdali su tek 2005. godine koji je uz nasljednika Yours Truly, Angry Mob osvojio najviše pohvala kritičara i publike. Ali i njihov zadnji album očito ide istim stopama. Education, Education, Education & War, koji je izašao ove godine, još uvijek se ne skida s top ljestvica.

Education, Education, Education & War je prvi album na kojem surađuje novi bubnjar benda Vijay Mistry nakon odlaska Nicka Hodgsona 2012. godine. Album se sastoji od deset pjesama od kojih su dvije izdane i kao singleovi - Bows & Arrows i meni osobno najbolja Coming Home. Na albumu je surađivao i slavni kompozitor Frazer T. Smith čije je možda najpoznatije djelo Set fire to the Rain, britanske pjevačice Adele. Nad miks pultom našao se Ben H. Allen koji je producirao albume izvođača poput Gnars Barkley, Animal Collective te Deerhunter.

Album započinje pjesmom The Factory Gates koja se sastoji od popastih kitica i žešćeg refrena. Vjerojatno zbog utjecaja već spomenutog Smitha. Nju slijedi highlight albuma Coming Home - tipična Kaiserovska stvar s odličnim himničnim refrenom. Coming Home je primjer onog što su Kaiser Chiefsi u mogućnosti napraviti. Uz nešto lošiju sredinu albuma, izuzev Ruffians On Parade, album završava izvrsnom Roses koja nakon 45-minutnog preslušavanja albuma baš daje točku na i i znatno popravlja cjelokupan dojam ovog uratka.

Kaiser Chiefsi ovim albumom nisu razočarali, ali nisu baš ni briljirali. Ali, između tih deset pjesama koje se nalaze na albumu nema loše stvari. Neke su malo bolje, neke slabije, ipak sveukupno ovo je prilično dobar uradak. Iako su ga kritičari ocjenjivali šaroliko, po meni je ovaj album među njihovim najboljim. Čak i s odlaskom bubnjara Hodgsona, koji je ujedno bio i glavni tekstopisac, ostali su pri svom zvuku i održali dušu benda. To im je veliki plus od mene.

 

Domagoj Justament

Hits 2013
Start the Revolution Without Me « Start the Revolution Without Me Kaiser Chiefs Albumi Kronologija Stay Together » Stay Together

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima