MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2005
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Četvrtak, 10 Veljača 2011
Žanr Rock
Length 44:12
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2005
Država Europa
Etiketa B-Unique / Polydor / Aquarius Records
Catalog Number 9870842
Edition details objavljeno: 7. ožujak 2005.; produkcija: Stephen Street, Stephen Harris; snimano: Chapel Studios, Lincoln, ljeto - prosinac 2004.
Tags Aquarius Records Kaiser Chiefs B-Unique Records

Review

Album "Employment" britanskih razvratnika Kaiser Chiefsa još jedno izdanje koje predstavljamo sa zakašnjenjem, a koje zbog svoje kvalitete i iznimnog značaja nikako nismo smjeli zaobići.

Ono što je gotovo ne moguće ignorirati, a stoga i nemoguće ne spomenuti njihova je sličnost sa Franz Ferdinandom, braćom po zvuku. Osim sličnosti u karakterističnom energičnom rock "n" roll zvuku oba benda dolaze sa otoka (Kaiser Chiefs iz Engleske, a Franz Ferdinand iz škotske) i nose ime koje je vrlo usko vezano sa razdobljem prvog svjetskog rata. No osim navedenih sličnosti ova dva benda veže i glazbena suradnja i to ne u smislu klasičnog oblika kolaboracije kojem je krajnji produkt zajednička skladba već zajednička suradnja na sceni. Tjekom svoje britanske turneje iz 2004. godine Franz Ferdinand su odabrali upravo Kaiser Chiefse da im budu gosti na nastupima kao predgrupa što je mnoge kritičare i poznavatelje glazbe jako začudilo

Employment je stvarno dobro koncipirana tempirana bomba zvuka koja samo čeka da ju pustite kako bi eksplodirala. Da je to tako potvrđuje i nagrada za najbolji album na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada ShockWave NME Awards, osim toga kad već spominjem nagrade ne mogu a da ne spomenem i glasovite BritAwards na kojima su pobrali čak tri nagrade i to u kategorijama za najbolji britanski bend, zatim za najbolji britanski rock bend i za najbolji britanski live act. Sve to dovodi do zaključka da su Kaiser Chiefs izvrstan bend sa kvalitetnim materijalom kojeg znaju prezentirati na pravi način.
Employment uz svima nam dobro znane "Everyday I Love You Less and Less", "I Predict A Riot" i "Modern Way", nudi još i više stvarima "Saturday night", "Time Honoured Tradition", "Born To Be A Dancer" odnosno "Na Na Na Na Naa", u obliku ultimativnog rock tuluma!

Ako kojim ludim slučajem niste do sada nabavili i preslušali ovaj album krajnje je vrijeme da ispravite tu grešku.

Dragutin Andrić

Hits 1358
Kaiser Chiefs Albumi Kronologija Yours Truly, Angry Mob » Yours Truly, Angry Mob

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42